Lehet, hogy depressziós vagyok? :\
Nem vagyok benne biztos, hogy az vagyok-e mert nem minden tünet jellemző rám, csak ezek: a döntések kerülése, állandó kimerültség, nyugtalanság, félelem érzése, szorongás, szomorúság, üresség érzése, alacsony önértékelés, öngyűlölet.
Igazából szinte minden rendben az életemmel, de még is...az iskolában van egy barátom és amikor rászánom magam, hogy na most végre beszélgetni fogok a többiekkel, akkor max.2 szót váltok velük azután visszahúzódok a saját kis bezárt világomba. Itthon annyi időre hagyom el a szobámat míg szükséges [kimegyek kajáért, fürödni...stb], de sose megyek el pl.bulizni vagy lógni a többiekkel. Van egy tanárom aki miatt szó szerint hányingert kapok és most nem a külsejére értem..annyiszor megalázott, hogy már gyomorgörcsöm van, ha tudom, hogy vele lesz órám.
És néha úgy érzem, hogy figyelnek. Régebben volt, hogy egyszer-egyszer megvágtam magam, de az tényleg régen volt. És volt, hogy öngyilkos akartam lenni a SEMMIÉRT. És ez egy kissé megijeszt.
De ugye nem vagyok depressziós, ez csak valami...átmeneti állapot?:\
És ha az is vagyok mit csináljak? Nem akarom, hogy bárki megtudja..
1.Igazából 17éves vagyok és igen, lány. Őszintén szólva nagyon nem szeretnék pszichológushoz menni...szégyenlem. A könyveket viszont szívesen elolvasnám.:)
2.Nagyon régen volt utoljára ilyen gondolatom...vagy is néha gondolok arra, hogy jobb lenne mindenkinek nélkülem, de tudom, hogy úgyse merném megtenni. És odáig még soha nem jutottam el, hogy pl.kést vegyek a kezembe, vagy kutakodjak a gyógyszeres fiókban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!