Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy egy...

Létezik olyan, hogy egy apendicitis tombol 2 napig, aztán eltűnik pár napra, majd megint tombol?

Figyelt kérdés

Mert nekem mintha ez lenne a helyzet, csak nem tudom, h orvosilag ez lehetséges-e.

Már mondta doki h szerinte az mert iszonyatosan fetrengtem a fájdalomtól, és pont ott szúrt meg ott volt hypersensitiv a hasam, na de 2 napig ment a hányás, láz, nagy fájdalom, aztán elmúlt.

Most meg egész éjjel ismét fetrengtem, de reggelre szerencsére megint elmúlt.

Létezik ilyen, hogy visszatérően gyullad be vagy ha folyamatosan be van gyulladva, akkor csak így visszatérően fáj nagyon?

#vakbél-gyulladás #apendicitis
2013. márc. 26. 09:00
 1/7 anonim válasza:
100%
Szia.Olyan van ,hogy az appendix valamilyen szinten gyulladásba kerül.Ezt lehet infuzióval,és jeges borítással visszaszorítani.De nem rendszeresen.Viszont ha ténylg ugy begyullad,hogy nagyon erős intenzív fájdalom a jobb alhason akkor érdemes orvoshoz.sebészhez fordulni,hogy nehogy perforálodjon.mert akkor az fertőzésveszélyes a szervezetedre.
2013. márc. 26. 09:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Ultrahangvizsgálat, laborvizsgálat, vérvétel, vérsüllyedés mértéke.

Szerintem ez nem tűr halasztást, azonnal menj orvoshoz!

Egy bélkilyukadás és az azt követő mérgezés az életedbe kerülhet

2013. márc. 26. 09:30
 3/7 A kérdező kommentje:

oké köszi, hát már elmentem dokihoz, de igazából nem zavartatta magát, pedig ordítottam kb amikor ott megnyomta a jobb alhason.

És azt miből veszem észre ha perforálódik?

mert a fájdalom így is olyan mértékű volt h fetrengtem szó szerint, aztán egy mentőtiszt haverom adott valamit vénásan, és kicsit jobb lett, na de egyfolytában félek h visszajön megint :(

és milyen infusiót szoktak erre adni?

na meg gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel esetleg lehet ezen javítani? (NSAID gyull. csökk? nimezulid, diclofenac? érdemes ezzel próbálkozni, hátha lemegy a gyulladás vagy ha ez egyszer begyullad, akkor vége? )

2013. márc. 26. 09:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Ezeken ne törd a feled! El kell menni orvoshoz,aki ha szükségét látja beutal kórházba,ahol megkapod a szükséges kezelést. Otthon nem oldhatod meg,mert az ileus halálos betegség! Az,h a tüneteket elkendőzöd nem az jelenti,h meggyógyulsz!
2013. márc. 26. 11:16
 5/7 anonim ***** válasza:

A háziorvosnál voltál???? Vagy kinél?!?

Mindenképpen kérj beutalót laborvizsgálathoz, a vérképed nézesd meg. És ultrahang vizsgálatot is kérj teljes hasit, és kismedenceit.

A vakbélgyulladás tapintásos kimutatásának - régen - módszere az volt, hogy ha a bal oldalon megnyomták, és hirtelen elengedték a hasat, akkor a jobb oldalon éles fájdalom jelentkezett.

nem szabad kísérletezgetni! Nem minden vakbélgyulladás mutatható ki csak így. Az én gyermekemnél sem volt egyértelmű, de amikor kés alá került addigra kis híján perforálódott a vakbele!!

Ha ennek az orvosnak nincs épkézláb ötlete, azonnal menj el másikhoz!

2013. márc. 27. 07:19
 6/7 A kérdező kommentje:

oké, hát keresek valaki mást vagy egyik éjjel úgyis a mentő visz el, mert annyira fetrengek.

Az én drága orvosom olyan h mondom ezt is neki, aztán csak az a reakciója h "majd elmúlik", de igazából bármit mondhatok neki, mindenre ezt reagálja. Legutóbb egy hatalmas fertőzés ment rajtam végig, arra is "ugyan, majd elmúlik, nem kell antibiotikum", na aztán amikor összeestem mert szívizomgyulladásom lett meg az ízületeimet is megtámadta, nem tudtam megállni a lábamon, akkor mentő lett a vége, de nyilván ő sosem lehet hibás. Nem értem h egy ilyen agyalágyult hogy lehet orvos :(

2013. márc. 27. 07:36
 7/7 anonim ***** válasza:
A sebészetre menj! A vakbélgyulladás gyanúja oda tartozik és beutaló sem szükséges!
2013. márc. 27. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!