Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen házi praktikát- (kat)...

Milyen házi praktikát- (kat) ismertek epekő gyógyítására?

Figyelt kérdés
hallottam hogy van néhány házi módszer, vagy feltétlenül műteni kell? Egyáltalán mit lehet tenni ilyenkor? Volt már valakinek közületek? Tapasztolatokat szeretnék
2009. szept. 17. 09:46
 1/10 anonim ***** válasza:

Az epekövet "gyógyítani" nem lehet, ha kialakult, akkor nem fog már felszívódni. Kímélheted magad diétával, hogy ne nőjön, de megmozdulni akkor is megmozdulhat, elzárhatja az epevezetéket és az amellett, hogy szörnyen fáj azonnali műtét.

Szerintem inkább vetesd ki (ha az orvos is azt ajánlja) sima rutin műtét, én 2 nap múlva otthon voltam, mindent csináltam, nem fájt, nem korlátozott semmiben.

2009. szept. 17. 09:52
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!
2009. szept. 17. 10:09
 3/10 anonim ***** válasza:
én személy szerint rettegek a kórháztól, meg amugysem müthetnének meg, mert nem altathatnak a szivem miatt. ugyhogy fübe-fába kapaszkodva eljutottam egy alternativ "gyógymódhoz" minden reggelt azzal kezdek, hogy megiszom fél deci (ldl kéne, de nem megy) olivaolajat és ráiszom az előző este elkészitett szirupot. időnként szünetet kell tartanom, mert annyira undorodok tőle, hogy már a gondolatától is hányingerem lesz. de aztán erőt veszek magamon és folytatom. közeli ismerősök tapasztalatai szerint felszivódnak a kövek. hát reménykedjünk. Ja , egyszer besárgultak a szemeim, ez tartott két hétig (nem mentem orvoshoz -- majd ha visznek) elmult magától. Azt mondták ez talán jó jel volt. nem tudom.
2009. szept. 17. 17:49
 4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ! Egyébként erről az olivaolajos dologról én is hallottam, de nem tudtam, hogy hatásos-e!? Csak én úgy hallottam, hogy megiszok 1dl olivaolajat (gyorsan) és lefekszem az ágyra úgy hogy a fejem leljebb legyen mint a testem és akkor az olaj feloldja a követ, de azt hittem ez csak 1-2x-i alkalom nem gondoltam, hogy minden nap meg kell ismételni! És azt a szirupot hogy kell elkészíteni, mi kell hozzá? Magában az olaj nem elég?
2009. szept. 18. 11:22
 5/10 anonim ***** válasza:

ezt azért irtam le neked, mert már több embernek bevált igy.és addig kell inni, amig eltünnek a kövek!!!!!

én ugy szoktam csinálni a szirupot, hogy vizet forralok, kb. 1dl-t, teszek bele barnacukrot kb. 4 kanállal és felforralom. aztán lehütöm, beteszem egy kicsi zárható üvegbe, ráöntök egy kevés ezüstkolloidot és a hütőben tárolom. ugyanis reggel ezzel kell kezdeni, és akkor nagyon idegesitő főzni a szirupot és hüteni. amikor megiszom az olajat, egy nagy korty szirupot iszom rá. hát körülbelül igy.

2009. szept. 18. 18:04
 6/10 anonim ***** válasza:
ja, és tényleg nem árt, ha utána lefekszel egy kicsit.
2009. szept. 18. 18:05
 7/10 anonim ***** válasza:

Mivel a kő az epehólyagban, epevezetékben van, ezért az olaj nem oldhatja fel, mert az olaj a gyomrodba és utána a patkóbeledbe megy.

Az olívolajnak az a lényege, hogyha olajat iszol, akkor megindul az emésztéséhez szükséges epetermelés a májban és elkezd az epe áramolni a patkóbélbe. Ez "átmossa" az epehólyagot és az epevezetéket.

A veszély az, hogy ha nagyobb köveid vannak már, akkor a bőven termelődő epe a hólyagból bemossa az epét az epevezetékbe és az elzáródhat. Ez nagyon súlyos görcsöt és azonnali műtétet von maga után.

Tehát az olaj jó, ha még nincs köved, de ha van, akkor azt már nem oldja fel semmi.

(Rakj bele egy kavicsot olajba, azzal sem történik semmi.)

2009. szept. 18. 18:17
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Hallottál már a káros földsugárzásokról??? (Vízér ,Hartmann zóna)méresd ki a fekhelyed és megszünnek a gondok.A meglévő köveket ajánlatos eltávolíttatni, de ha jó helyen fekszel nem alakulnak ki többet ezt garantálom.
2009. szept. 18. 18:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, én is elgondolkodtam azon amit irtál, szerintem is kihajtja a követ és a homokot. nekem van egy nagyobb kövem, valószinüleg az mozdult el, amikor besárgult a szemem, de hálistennek nem záródott el az epevezetékem.
2009. szept. 20. 12:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez a káros földsugárzás dolog is igaz. Érdekességként elmondom, hogy a férjem két pálcával ki tudja mérni őket, én pedig el tudom mulasztani. Pedig amugy nincs különösebb képességünk. Elvégeztem a Reikit -- csuda jó dolog, tudom hasznositani.
2009. szept. 20. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!