Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem tudom behajlítani a...

Miért nem tudom behajlítani a térdem ficam és 3 hét gipsz után?

Figyelt kérdés
Tesiórán egyszer rosszul ugrottam a lábamra és kiugrott a térdkalácsom egyből hívták a mentőt. A rögzítésnél szerencsére magától visszaugrott aztán bevittek, kaptam 1 hét fekvőgipszet visszamentem kaptam 2 hét járógipszet akkor tudtam mankó nélkül is menni. A 2 hét után visszamentem.. levették a duzzadás is kiment belőle de nagyon lefogyott és nagyon nagyon gyenge lett.. mankó nélkül még nem tudok ráállni mert olyan érzés mintha kimenne alólam mert nagyon gyenge,de ez elvileg egyre jobb lesz majd a gyógytornával csak azt nem értem hogy emelni meg stb. dolgokat tudok csinálni de hajlítani egyszerűen nem megy, próbálom és olyan mintha megakadna valamiben és tartja valami és nem engedi behajlítani csak kb 10 fokot. Ez mitől lehet? az inak nagyon merevek és nem engedik? Mit lehet ez ellen tenni hogy lesz jó mit próbáljak? Kell e ezen paráznom? Ha kézzel próbálom továbbhajlítani szerintem menne de nem merem mert félek hogy valami baj lesz. 17/F

2013. márc. 19. 21:59
 1/2 anonim ***** válasza:
A kérdésedben ott a válasz is. Ezért találták ki a rehabilitációt, az utókezelést, vagyis a gyógytornát, ahol a problémát segítenek megoldani.
2013. márc. 20. 05:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem nemrég volt ilyen az egyik lábammal, a másik meg most gipszben van. Azért nem tudod behajlítani, mert sokáig volt nyújtva a lábad és sokáig nem hajlítottad be. Nagyon sok idő kell, hogy újra tudd használni és behajlítani a lábad, de a gyógytorna nagyon sokat segít ebben. Miután levették nekem a gipszet kellett 2 hét mire mankó nélkül is tudtam menni, és kellett 2 hónap mire betudtam hajlítani kb. 90 foknál tovább, és rendesen csak kb 4 hónap múlva tudtam használni a lábamat (itt olyanra gondolok, hogy futás, ugrás stb..)

jobbulást kívánok neked ;)

2013. ápr. 16. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!