Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez cukorbetegseg?

Ez cukorbetegseg?

Figyelt kérdés
Az utobbi idoben egyre tobbet iszom, pisilek, faj a fejem, allandoan alszok, es ajulas kozeleben vagyok miutan eszek. Ezek ugye a cukorbetegseg jelei? Amit en olvastam az azt irta hogy a hirtelen fogyas az is egy tunet. En pont hogy hirtelen hiztam! El fogok menni orvoshoz majd de meg akartam kerdezni! elore is koszi!
2013. márc. 18. 16:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Több betegségnek lehet a tünete. Egy sima vérvételből is nagy valószínűséggel meg lehet tudni.

Nem érdemes halogatni. Ha elmész a háziorvoshoz, és elmondod hogy mik a tüneteid, be fog utalni vérvételre. Ha nem teszi ezt, akkor te is kérheted évente egyszer. Tehát muszáj adnia egy laborvizsgálat beutalót.

Már másnap reggel elmehetsz vérvételre, és kb 1 hét múlva jön az eredmény.

Az a gond, hogy a találgatások nem vezetnek jóra. Az interneten található betegség leírások meg sokszor ijesztőek. A tüneteid meg pont azok, amiket ha beírsz a google-be mindenfélét kiad, és ahelyett hogy informálna, csak megijeszt.

Tudom, mert nekem is hasonló tüneteim voltak, és amikor már a leukémiát is kiadta a kereső, eléggé megijedtem. Sajnos hipochonder típus vagyok, és amíg a laboreredményre vártam, párszor eltemettem magam gondolatban. :)

Végül kiderült hogy sima vashiány és sok stressz.

Menj orvoshoz, és lehetőleg kérj hormonvizsgálatot is.

2013. márc. 18. 17:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Pont, hogy fogynál, nem híznál. Én csontsoványra fogytam diabetes miatt. Pont, hogy evés után nem lennél ájulás közelében, hanem amikor már jó ideje nem eszel.
2013. márc. 19. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!