Az egyik jó barátom alkesz, hogyan tudnám rávenni h leszokjék vagy legalább csökkentse az alkoholfogyasztását?
Figyelt kérdés
Egy tényleg nagyon jó barátomról lenne a szó, sokat segitettünk meg segitünk is egymáson jó viszonyba vagyunk rég óta, csak ő sajnos elég keményen alkoholista megiszik olyan 2 - 3 liter bort naponta meg ha van akkor még felespálinkát. Egyre inkább az a benyomásom h így tönkreteszi az életét, az egészségit meg a családját, sajnálom és aggódok érte bizonyos szinten. mondtam már nekije h ez nem jó igy és kéne valtoztasson ezen, de nem sok eredményeséggel jártam . Mit tehetnék hogy legalább csökkentse ezt a nagymértékü ivászatot, én szivesen segitenék rajta csak nem tudom hogy hogyan... Minden jótanácsot, hasznos választ és ötletet nagyon megköszönök. Tudom h nem tökéletes a helyesirásom stb de most ne ezen lovagoljunk hanem inkább a kérdés legyen a téma ;)))2013. márc. 14. 19:28
1/4 A kérdező kommentje:
nem otholról netezek hanem netteremből, ezért lehet h nem tudok esetleges kérdésekre azonnal válaszolni, csak másnap, de ha valaki kíváncsi még vmire a kérdéssel kapcs. akkor nyúgottan kérdezze ;)
2013. márc. 14. 19:31
2/4 anonim válasza:
ezzel a problémával küszködtem én is a legjobb barátommal ... olyan mint a szivacs iszik de megsem látszik .. egyszer én is ittam egy pohárkával a buli kedvéért csak hogy én nem birom az italt így én ellég erőteljesen becsikkantottam .. de mikor sétáltunk mert kikellett mennem a levegőre akkor kijött belőlem mindenféle dolog ami zavart .. s elmondtam neki hogy mennyire szeretem és nem akarom elveszíteni viszont tudom hogy fáj neki ha lenézik ez miatt s megkértem hogy akkor ne tegye változzon meg és higgye el pia nélkül is szebb az élet.. válasszon mást helyette amivel eltudja felejteni .. hát rászokott a cigire bár az sem jobb de legalább józan .. szóval szerintem próbáld elmondani neked ez mennyire rossz és próbáljon változni te segítesz legyetek többet eggyütt pia nélkül is jól érezheti magát csináljatok valamit .. én elvittem a nagy pusztaságba sétálni mikor szép volt az idő közben nevettünk jókat és ez mindennapos lett azóta nem iszik csak hétvégente egy két pohárral ami elviselhető :)
3/4 anonim válasza:
2 évig éltem együtt egy alkesszel. sosem volt részeg annyira birta. imádnivalo ember d enem tudtam ezt elviselni... nem tudott leszokni. most kb 2 év után kezdi megérteni mire probáltam rávenni, rávilágitani. ugyhogy nekem az a tapasztalatom amig saját maga rá nem jön h le kéne, meg amig önszántábol nem akarja addig nem fog menni. akkor se ha megprobálja miattad mert azt ugymond kényszer hatására tenné. nem igazi leszokás.
4/4 anonim válasza:
"válasszon mást helyette amivel eltudja felejteni .. hát rászokott a cigire bár az sem jobb de legalább józan" ezen sírtam x'DD
amúgy az alkohol fogyasztásának 3 oka van:az egyik az unalom,a másik a lelki problémák, (ilyenkor boldogabb az ember) illetve a legrosszabb,az alkoholfüggőség. (sajnos tapasztalat) valahogy érdekesebbé kellene tenned az életét,esetleg pörgősebbé,vidámabbá.vidd el haverokkal pl olyan helyre,ahol nem lehet italt kapni,és próbáljatok neki olyan jókedvet csinálni,amit alkohollal sosem ért még el,és akkor ugymond "rátok szokik" az ivás helyett. remélem tudtam segíteni,és érthető volt a mondanivalóm légyege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!