Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Székrekedésem és hasmenésem...

Székrekedésem és hasmenésem van felváltva. Mit lehetne ez ellen tenni?

Figyelt kérdés

Szinte minden reggel van valami gond a bélműködésemmel. Általában mikor felkelek, fel vagyok puffadva, és székrekedésem van. Hiába kínlódok fél órát a wc-n, semmi. Viszont mire az iskolába beérek, szinte szaladnom kell a budira mert hirtelen hasmenésem lesz. Ez elég kellemetlen helyzeteket tud nekem okozni...

Mit lehetne ez ellen tenni? Lehetséges valahogyan beállítani egy rendszert, hogy még suli előtt el tudjam intézni a dolgot?

2013. márc. 8. 08:38
 1/4 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon fontos,h rendszeresen étkezz,legyen benne rost is bőven és folyadék.Ez arra jó,h ne "sűrűsödjön"be a székleted.Sok embernek vannak reggeli szokásai,amik segítik a rendszeres székelést.Ilyen pl. a kávé(bár nem tudom mennyi idős vagy),de lehet valamilyen gyümölcslé, meleg ital(pl.tea,levesnek a leve),és lehetőleg próbálj meg minden nap ugyanabban az időben WC-re menni.Ha kell kelj fel egy kicsit előbb és mozogj.Talán ezek segítenek.
2013. márc. 8. 08:45
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

Szia! Nekem is volt hasonló problémám, többféle megoldás is van rá :)

- Egyél egy almát lefekvés előtt, az nagyon rostgazdag, reggelre általában meghozza a "hatást"

- ha ez kevés, akkor vegyél egy zacskó lenmagot, lehet kapni bioboltban, és esténként egyél belőle egy csapott evőkanállal. Ha szereted a műzlit, akkor van egy tök jó reggeli receptem: Este áztass be egy fél csésze zabpelyhet egy evőkanál lenmaggal vízbe (úgy legyen a víz, hogy éppen ellepje), aztán reggel gazdagíthatod dióval, mandulával, gyümölcsökkel, joghurttal, amivel csak akarod, és megeszed. Ha ez a reggelid, pár nap, és már érezhető a hatás. A zabpehely amúgy is egy nagyon jó pucolószer.

- ha ez sem segít, akkor keress meg, és segítek! (e-mailem: margov85@gmail.com)

Amúgy a betegségek lelki okával is érdemes foglalkozni, érdemes elgondolkodni azon, hogy mit nem akarsz otthon "kiadni" magadból...

Szép napot!! :)

2013. márc. 8. 09:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Én meg azt mondom, hogy ezek a tünetek nagyon súlyos betegség jelei IS lehetnek. Meglátogatnám a helyedben a háziorvost legalább...
2013. márc. 8. 10:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Legjobb,ha elmész orvoshoz,ez akár betegség is lehet.
2013. márc. 9. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!