Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez a labor eredmény jó?

Ez a labor eredmény jó?

Figyelt kérdés

9 eltérés volt de ..

(azt mondta az orvos ne egyek semmit előtte..és nagyon nem is ittam )

jaaa és beteg is voltam/vagyok mert emiatt küldött az orvos vizsgálatra mert kint dolgozok(ácsnak tanulok csak le kell dolgozni a gyakorlatot cégnél) és állandóan megbetegszem ..

-Megnevezés -Érték -Referencia érték

Fehérvérsejt szám : 3,9 4,0 / 11,0

MCV : 79,0 81,0 / 99,0

Absz.neutrophil szám : 1,1 2,0 / 7,0

Neutrophil : 27,6 40,0 / 74,0

Lymphocyta : 56,7 19,0 / 48,0

Monocyta : 9,9 3,4 / 9,0

LUC : 4,4 00 / 4,0

Vérsejtsüllyedés : 10 3 / 8

nem hinném hogy gáz van de azért kíváncsi vagyok..

2013. márc. 7. 16:39
 1/4 A kérdező kommentje:

Fehérvérsejt szám : 3,9______ 4,0 / 11,0

MCV : 79,0______ 81,0 / 99,0

Absz.neutrophil szám : 1,1______ 2,0 / 7,0

Neutrophil : 27,6______ 40,0 / 74,0

Lymphocyta : 56,7______ 19,0 / 48,0

Monocyta : 9,9______ 3,4 / 9,0

LUC : 4,4______ 00 / 4,0

Vérsejtsüllyedés : 10______ 3 / 8

remélem így átláthatóbb lesz

2013. márc. 7. 16:42
 2/4 Miklós G. ***** válasza:
54%

Semmi különleges nem látszik a leleted alapján. Egyszerű pici kis gyulladás, amit a mutat is néhány fehérvérsejt emelkedett állapota, és a vérsejtsüllyedés emelkedett értéke is, de ez is nagyon csekély méretű. A többi eltérés, ahol pedig alacsonyak az értékek, annak számottevő oka nem igazán van, nem számottevő az eltérés. Az MCV pl a thrombcyták átlagos térfogatát mutatja. De semmit sem jelent a pici eltérése... 10 leletnél, kb. 8-ban láthatóak ezek a pici eltérések. Amik elég sok mindentől függnek. A lényeg: Pici gyulladást mutat a leleted.

Üdv!

2013. márc. 7. 17:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Vírus fertőzésre utaló leleted van.

A fehérvérsejt szám kicsit alacsonyabb, vírus fertőzésnél gyakran látjuk.

Az is a vírus fertőzést igazolja, hogy a lymphocyta százalékos eloszlása magasabb. A lymphocyta egy fehérvérsejt fajta, ami az ellenanyagokat termeli. Logikus, ha ez magasabb akkor a neutrophil sejtek alacsonyabbak lesznek / ez is egy fehérvérsejt tipus, ezek aránya akkor emelkedik, ha baktériális fertőzés ér, itt nálad kisebb lett ez is a vírus fertőzésre utal./

Az MCV tudtommal a vörösvértestek átlagos térfogatát jelöli. Mivel egy kicsit kisebb mérsékelt vashiányra utal.

Nincs gáz :), amint elmúlik a betegséged normalizálódik, kicsi az eltolódás. Az immunrendszered reagált a vírusok támadására, megemelte a lymphocyták számát, így azok több ellenanyagot tudnak termelni.

Vasat kellene pótolni , inkább étkezéssel. A cékla, a mák elég jó vastartalommal bír illetve a húsfélék.

2013. márc. 7. 19:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Értem és örülök neki;) köszi a válaszokat..

csak nekem azzal lenne a problémám hogy télen kint gyakorlatozunk és állandóan beteg vagyok..

pedig mikor normálisan suliba jártam és nem kint volt a gyakorlat sose voltam beteg ..

2013. márc. 7. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!