Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet megállapítani h...

Hogy lehet megállapítani h jó-e vkinek a kéz-szem koordinációja?

Figyelt kérdés
Úgy értem h itthon én hogy tudom ezt megvizsgálni?
2009. szept. 13. 09:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Hogyne tudnád, nem olyan nagy ördöngősség az. Bármilyen tevékenység amelyben a szem által fixált tárgyra irányul a kéz mozgása. A gyakorlat meg attól függ mennyi idős a gyerek. De pl ha csecsemő és a kiságya felett van olyan mozgó zenélő valami , akkor utána nyúl és elkapja az jó, ha dobsz neki valamit plüsst, labdát és elkapja jó, vannak azok a játékok ahol egy kacskaringós vonalon kell egy hurkos dolgot végig vezetni anélkül ,hogy hozzáérnél az adott fémhez, a gyöngyfűzés is fejleszti/vizsgálja, célbadobás, karikahajítás olyan rúdra, de pl. a teke is, az ugróiskola eleje mikor a követ dobjuk bele az adott szakaszba, de egyszerű labdadobogatás is. Na tehát rengeteg minden van amivel ki lehet szűrni illetve fejleszteni lehet. Ez igazából csak kor függő.

Gyógypedagógus-pszichológus

2009. szept. 13. 10:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Felnőtt embernél hogy lehet például?Rájuk már más "értékrend" vonatkozik, vagy nekik is csak annyit kell tudni,mint a kicsiknek?
2009. szept. 13. 12:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Felnőtt embernél is ugyanezek a mérvadóak. A gyakorlatok ugyanazok. Próbálj meg mondjuk teniszlabdákat minél távolabbról a kukába vagy vödörbe dobálni. Hasonlók. Erre rengeteg feladat van.
2009. szept. 13. 14:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi!Pl még milyen feladatok?
2009. szept. 16. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!