Lehet ez izületi gyulladás?
kb 1 másfél hónapja fáj mindkét karom. melegre enyhül a fájdalom. Télen nagyon hideg volt, gondoltam arra hogy megfáztak az izületeim, mert a karom sosincs betakarva éjszaka.
Nyomásra érzékeny (ha megszorítom a karomat akkor fáj). És nem is a csont, hanem inkább a hús.
Mostmár talán múlik de mitől lehet ez?
Vashiányon kívül a vérképem jó. Más izületi fájdalmam nincsen csak a karomban. Eddig a kezeim is fájtak, de azok már elmúltak, elég vékony vagyok, könnyen megfázok.
Kényelmetlen fekhely miatt is lehet. Meg persze sok ijesztő dolgot ír az internet izületi fájdalomra, de 20 éves vagyok, csak nincs komolyabb baj.
Az ízületi gyulladásnál a begyulladt rész fáj meleg,nyomásra érzékeny.
Az egész karod fáj?
Ha nem melyik része?
Ízület két csont kapcsolódásánál van.
Vagyis ott ahol mozgatni tudod
Ha nem ott fáj-t hanem az izom az megint más.
leginkább a könyökömnél és a vállamnál fáj, a köztes rész enyhébben. a karom külső,és alsó fele. a csuklómat is gyakran tekergetem, ujjaimat ropogtatom.
de nem mozgatásra, inkább nyomásra fáj.
nyáron nagyon nem bírom a légkondit, de akkor inkább a lábaim fájnak (bár lehet hogy csak mert jobban éri mert a hideg levegő lejjebb van) egy bevásárlóközpontban lévő hűtők közt sem bírok lenni huzamosabb ideig.
de télen eddig még nem fordult elő ilyesmi.
Mind a két karod szokott fájni?
Megdagadva nem volt ahol fájt?
Ha jól értem akkor mindkét karod de leginkább a felkarodon lévő hús(izom fáj) könyökeid,és a vállaid fájnak?
Vérvételen mikor voltál utoljára?
Vervetelen multheten voltam. mint irtam minden jo volt vashianyon kivul.
Konyokeim es vallaim szoritasra es kicsit mozgazasra is fajnak.
Ha a vérképed jó és nem mutatott megnövekedett fehérvérsejtszámot ami a gyulladás(ok) legfőbb jele akkor nincs ízületi gyulladásod.
Fogalmam sincs mi a bajod de a felsorolt tünetek alapján nem ízületi gyulladás.
Persze nem vagyok orvos,de sokszor volt régen ízületi gyulladásom és tudom milyen az.
Annak a tüneteit fent felsoroltam.
Ha rosszabbodik vagy időszakosan előjön vagy máshol is fájni kezd akkor
azt tudom tanácsolni,hogy ha fájnak a karjaid menj el vele orvoshoz.
És ha nincs semmi tüneted akkor is érdemes vérvételre elmenni
Nem árt az óvatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!