Erős szívdobogás mitől lehet?
Nem úgy értem, hogy érzem a szívdobogásomat, hanem úgy, hogy rendesen látszik ahogy dobog a szívem. Általában a bal mellem lüktet, de mostanában már a mellkasom közepén ill. annál kicsit lejebb - ott ahol a bordák összeérnek - is rendesen "mozog" a bőr, ahogy a szívem ver.
Ha mozgok (futok, táncolok, vagy akár már lépcsőzök) akkor még jobban látszik a szívverésem, ami persze természetes, hisz fizikai igénybevétel esetében gyorsabban, s erősebben ver a szív (bár gondolom az én edzettségem is rátesz egy lapáttal), de írtó "zavaró" és ilyesztő dolog. Meg esztétikailag is durva.
Vérnyomásom általában 110/70 körül mozog, pulzusom 90. Nem iszok alkoholt, nem dohányzok. Köszi előre is a segítséget!
22/L
Huhhh... most nézem ezt jól elszúrtam, edzettlenséget akartam írni, Kicsit kómás voltam.
Pulzus, hát nem tudom, egyszer lépcsőzés után megmértem 119 volt, de egy 5 perces tánc után meg valami 194 volt. Nem volt rosszullét semmi.
Akkor el fogok menni dokihoz, annak ellenére, hogy ezekszerint nem kóros. Csak azért eléggé látszik, igazából a lüktetés mindíg megvolt, de a bordás részeken nemrég vettem észre, mikor épp egy fürdőruhát próbáltam fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!