Bőrprobléma. Testem egyes részein (főleg karomon) sok apró, piros pattanásszerűség van, mik ezek és hogy szabadulhatok meg tőlük?
Itt egy kép : [link]
Főleg a karom hátulján a tricepsznél feltünő, de van a combomon is és az alkaromon is. Amúgy valami gyulladás lehet mert csak ott van ahonnét a szőrszál kinő, néhány pedig olyan hogy a szőrszál nem áll ki hanem bele van nőve a gyulladásba(bele van csavarodva).
Próbáltam már kezelni, minden este és reggel körömvirág kenőccsel kenegetem meg esténként luffa szivaccsal dörzsölöm le de semmi hatás. Néha teljesen kipirosodnak és olyan a tapintásuk mintha libabőrös lennék, néha viszont nem annyira látszanak. Van valakinek valami elképzelése hogy pontosan mi lehet ez, miért alakult ki, hogy lehet eltüntetni (vmi kenőcs ami biztosan hat) vagy ha az étrenden kell változtatni akkor ott pontosan mit ?
Serdülőkoromban ugyan ilyen volt a karom, aztán elmúlt.
Mond csak jársz edzeni? Fehérjeport iszol? Mert simán lehetsz tejfehérje allergiás. Illetve nagy mennyiségben ilyen érdekes dolgokat produkálhat.
Viszket?
Edzeni járok, vagyis nem teljes rendszerességgel(messze lakom a teremtől és télen nem tudok eljutni) és fehérjeport meg tömegnövelőt úgy 1 éve szedtem, kb 3-4 kilót összesen (de szerintem felesleges meg drága úgyhogy abbahagytam). Nem szokott viszketni, talán egy kicsit amikor kiráz a hideg.
Am kezdem nagyon azt hinni hogy az étrenden kell változtatni... sok tejet iszom lehet az a baj? Vagyis nem tejet magába de pl banános turmixot, kakaót (hidegen), túrót stb ... volt egy időszak amikor komolyabban vettem az étrendet és szinte csak csirkét és rizst ettem (ennek kb 1 éve)... bár ha jól emlékszem akkor kb olyan 14-15 éves koromtól van csak akkor sokkal enyhébb és kevesebb volt... most 18 vagyok.
Nekem is ilyen és én sok tejet ittam mindig is. 3 éve ilyen a karom mióta megműtöttek. Előtte sosem volt még hasonló sem. Kíváncsi vagyok valami jó válaszra.
37/F
A tejallergia tud ilyeneket okozni. Próbáld ki, hogy egy pár hétig nem eszel iszol tejes dolgokat és nézd meg mi történik.
Ha nem javul, akkor lehet mástól van, viszont nem súlyos a probléma. Mint mondottam nekem is volt, aztán egyszer csak elmúlt.
Hordjál jól szellőző pamut ruhaneműt, műanyag az csak ront a helyzeten, sőt, igazából nekem olyankor jönnek ki ilyenek a lábamon amikor nylon harisnyát veszek fel.
Esetleg natúr szappanokkal is próbálkozhatsz meg natúr testápolókkal. De nem olyan vészes a helyzet. :-)
Nem lesz könnyű mellőzni a tejtermékeket de muszáj lesz kipróbálnom...
Nekem már kb 2 éve ilyen, és tudom hogy nincs vele semmi baj, de esztétikailag mégis zavar... legalább azt tudnám hogy mi ez, még az elnevezését se tudom..
De akkor egyenlőre mellőzöm a tejet és továbbra is kenegetem majd körömvirág kenőccsel, az nem árthat. Ha lesz változás itt jelzem majd, és ha addig vki megtud róla valamit az szóljon. Kösz a válaszokat
Szia
Nekem is van ilyen, kb. pubertás korom óta, gyerekként nem igen látszódtak. Ez legtöbbször örökletes "betegség", ilyen a bőrnek az "immunja" . Ha csak 2 éve van, és a családban nincs más is akinek ilyen tünetei lennének akkor tényleg táplálkozási probléma. Talán a túlzott fehérje teszi, akárhogyis legyen, felborult az eddigi bőrimmunod. Amit tehetsz, hogy legalább 3 naponként-de eleinte gyakrabban-használj ilyen fürdőszivacsot, zuhinál/fürdésnél azokon a területeken. (a durvább részével aztán a finomabbal). A másik, amit időnként beiktathatsz-és nagyon sokat segít-hogy jó sós forró vagy meleg kádvízbe beleülsz és ázol fél-1 órát. Ezekkel a módszerekkel mérsékelheted. Sima lesz a bőröd és halványabbak is lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!