Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem átlagos gerinc ferdülés (? )

Nem átlagos gerinc ferdülés (? )

Figyelt kérdés

Vannak a gerinccsigolyák és ahol kezdödnek a nyakcsigolyák ott a nyakam léjeb van csuszva a gerindemröl.Mikor rákérdeztem , az orvos csak azt mondta hogy huzzam ki magam és nem látszik.(de látszik...)

Egy kicsit balra van ferdülve a gerincem a vállam elöre áltak és görnyedt voltam és erre mutattak tornát az orvosok,szorgalmasan csináltam és nem egész 1 után sokat javult a tartásom.Azt szeretném megtudni h mit lehet tenni a nyakam esetében?

2013. márc. 1. 23:02
 1/6 A kérdező kommentje:
16/F. Hason fekve hátizom gyakorlatot, nyujtások,oldal hasizom,fekvötámasz, ezeket kellet végeznem.
2013. márc. 1. 23:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Menj gyógytornászhoz. Ne laikusokat kérdezgess!
2013. márc. 3. 20:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Az azt mondta h csak huzzam ki magam,épp azért kérdezem hátha valaki ért hozzá és tud válaszolni.
2013. márc. 4. 23:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha ezt mondta a gyógytornász, akkor 3 lehetőség van:

1. a gerincferdülésed jelentéktelen mértékű, amivel érdemben nem kell foglalkozni.

2. a gyógytornász egy idióta volt.

3. te vagy idióta és nem értetted, hogy mit mondtak.

Ismeretlenül nem lehet eldönteni, hogy melyik az igaz, de más lehetőség nincsen.

Gerincferdülésre egyébként Schroth gyógytornát fejlesztettek ki, nézz ennek utána. Laikusokat pedig továbbra is értelmetlen kérdezgetni erről.

2013. márc. 5. 09:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Mindenképp foglalkozz vele!!!

Én is úgy jutottam el a korzettig (műanyag kényelmetlen fűző gerincferdülés ellen), hogy előtte minden orvos hitegetett, hogy "jaaaaaj, hát ide elég a gyógytorna". Ma szívesen megmondanám nekik a magamét.

2013. márc. 5. 20:43
 6/6 anonim ***** válasza:
rendeljé kozmodiszket :D
2013. dec. 12. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!