Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem hat rám a Xanax?

Nem hat rám a Xanax?

Figyelt kérdés

Érettségi előtti estéken vettem be, mivel kb 1 óra kell átlagban, hogy el tudjak aludni, reggel pedig fáradt vagyok.

Anyukám adta, hogy ettől gyorsan elalszom és kipihentebb leszek.

Viszont megint 1 órás volt az idő, míg elaludtam. Nem hatott rám? Semmit nem vettem észre, h változott volna.

2009. szept. 11. 15:42
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
Nem mindenkinek hatásos, de ne haragudj meglepődtem, hogy anyukád adta? Vannak nyugtató teák, amik nem vegyszerek, nem egészségtelenek, azt használd, ha ugy érzed nincs más megoldás.
2009. szept. 11. 15:48
 2/8 anonim ***** válasza:
33%

én volt hogy benyomtam 4-et is, söröztem is rá, és ugyanúgy nem tudtam elaludni még reggel 7-kor sem.

szerintem alig van altató hatása, alvásra valami komolyabb dolgot kellene szedni.

2009. szept. 11. 17:43
 3/8 A kérdező kommentje:

Első: igen, anyukám adta, ugyanis abba már kikészült, hogy azt látja, hogy folyton fáradt vagyok és stresszezlek mindenen! Nem minden nap "nyomott belém", hanem csak 3 napig 1x (este). Borrrzasztó anyám van, mi?

Második: köszönöm, de pl milyen altatók vannak, amikre nem szokom rá?

2009. szept. 11. 18:41
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Csak a gyógynövényből készült szerek nem okoznak hozzászokást és függőséget, ellenben minden gyógyszer, ami nyugtató és altató hatású, igen!
2009. szept. 11. 19:46
 5/8 anonim ***** válasza:
33%
Van olyan nyugtató, szorongást oldó, altató hatású gyógyszer, amely nem okoz függőséget. Ilyen a Rivotril. A Pharmindex gyógyszerleírásaiban bő tájékoztatás olvasható erről is és minden gyógyszerről. Pszichiáter írhatja fel.
2009. szept. 12. 09:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A Rivotril is függőséget okoz, nagyon is..
2009. szept. 12. 10:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A xanax nem nyugtató vagy altató, hanem feszültségoldó. Szerintem anyukád azért adta, mert arra gondolt, hogy a rajtad lévő nyomás miatt olyan feszült vagy, hogy attól nem tudsz aludni. Egyébként a hatóideje 30 perc. Olvasd el a tájékoztatót. Úgy kell ütemezni, hogy a bevétel után 30 perccel aludj el. Én is hasonló miatt kaptam, amikor rendeződtek a dolgaim, abbahagytam. Amióta nem szedem és nem tudok elaludni, nekem a mézes, meleg tej használ és a nyugtató zene.
2009. szept. 12. 17:28
 8/8 anonim válasza:
A rivotril nem okoz függőséget? Közel fél évig küzdöttem ellene. Ne beszélj olyanokról, amiről fogalmad sincs.
2011. okt. 11. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!