Pajzsmirigy probléma, érti ezt valaki?
fél éve voltam vérvételen pajzsmirigy ügyben akkor a következő eredményt kaptam
A TSH 5.195 miu 0.400-4.500 referenciában a T3 és T4 még normális tartományban
Januárban néztek egy ANTI-TPO-t
Eredmény: 238,30, Anti-TPO Alsó határérték: 0,00 Felső határérték: 9,00 Mértékegység: U/mL
most a héten pedig vissza kellett mennem TSh s vérvételre ahol erzt az eredményt kaptam:
TSH 2,810 mIU/L 0,400 - 4,000
Szabad T4 11,70 pmol/L 7,90 - 14,40
Szabad T3 6,22 pmol/L * 3,80 - 6,00
most akkor mi van? tudom kezelést nem fogok kapni rá, akármilyen rosszul is vagyok, váltakozva hol fázom állandóan, hol melegem van, hol hízok hol fogyok
Mégis mi bajom lehet? valakinek volt esetleg hasonló?
Dokik nem mondanak semmit.
Köszi a választ!
De akkor ez most alulműködés, hashimoto vagy mifene?
Csak hümmögnek nekem mikor kérdezek...legalább tudnám mi bajom van..
Glutén - PM betegségek kapcsolata? Erről rémlik valami? Mert az orvosok nem fognak ebben segíteni, legalábbis s többségük nem tud kellő tudás híján.
Viszont a gluténmentes táplálkozás sok hasonló eseten segített már.
Nem vagyok mazohista, de próbáltam és nem segített SŐT a laktózmentes diéta meg a paleo sem....nem mindenkinek válik be csak annak aki alapból is lisztérzékeny én meg nem vagyok az, az értékeim nem változtak tőle.
ellenben a szelén lejjebb vitte az értéket de azt meg nem lehet állandóan szedni.
Igen, Hashimoto-d van, mivel magas az anti-TPO.
Ez ugye a pajzsmirigy autoimmun eredetű pusztulása. De mivel a pajzsmirigy follicilusaiban tárolódik hormon, így az a sejtek pusztulásakor kiszabadul, ami átmenetileg magasabb hormonszintet eredményezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!