12 éves OKOS gyerek vagyok és az történt, hogy csak hülyeségből kiakartam próbálni, hogy ha beleteszem a meleg teába a lázmérőt tényleg felmegy...
Ekkor elpattant amikor beletettem a bögrébe. Már kidobtam a higany darabokat, de be vagyok szarva. Mit tegyek? tényleg halálos?, Nem kérek hülye válaszokat! De nagyon félek!
Pohárral együtt kellett volna nylon zacsiba tenni és úgy kidobni, mert így a gőze ártalmas, Szellőztess ki és a higanyt távolítsd el a lakásból.
2013. febr. 18. 15:59
2/12 anonim válasza:
Ha tényleg ennyire eszes gyerek vagy, szólj anyukádnak.
2013. febr. 18. 16:00
3/12 anonim válasza:
Nem halálos, de nem is egészséges a higanyt belélegezni. Tudod hány hőmérőt törtünk mi gyerekkorunkban, és még itt vagyunk.
2013. febr. 18. 16:00
4/12 anonim válasza:
Ennyi higany nem halálos. Remélem nem csak a kukába dobtad ki hanem szépen összecsomagoltad és levitted a kinti szemetesbe. És abban is reménykedem, hogy nem nyúltál a higanyhoz. Egyébként most nem jut eszembe, hogy mit de lehet venni egy szert a patikában ami semlegesíti, de ebben a mennyiségben én úgy tanultam ismétlem, hogy nem halálos. Máskor azért figyelj oda és ilyen dolgokkal ne játsz, jobb félni mint megijedni.
Szemétbe nem szabad dobni, veszélyes hulladékgyűjtó telepre kell adni, lezárt edényben a higanyt.
A poharat pedi dobd ki.
2013. febr. 18. 16:05
8/12 Silber válasza:
Ha az otthoni szemetesbe dobtad ki, akkor vidd le a konténerbe az egész pakkot bögrével együtt. A higanygőz nem gyerekjáték. Alaposan moss kezet, és szellőztess ki.
Mellesleg kénporral lehet a higanyt semlegesíteni. Ha nem ment máshova belőle akkor szerencséd volt.
Ha mindezt megtetted, megnyugodhatsz.
2013. febr. 18. 16:05
9/12 anonim válasza:
ne temessétek már szegényt! gyerekkorunkban csomószor tört lázmérő, senkinek se lett baja
egyébként manapság már alig van higanyos, maximum, ha valami 20-30 éves példány van otthon
a piros, kék stb színű "higany", nem is az. azért 2 percesek a lázmérők. a régi higanyos volt 10 perces.
2013. febr. 18. 16:07
10/12 anonim válasza:
Persze hívassátok vele a rendőrséget, mentőket, tűzoltóságot, katasztrófavédelmet egyből...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!