Mi van akkor ha eltörött a karom és nem gipszeltetem be?
első sorban fájdalom,ha végighúzod a kezeden a tenyered,akkor érezhetsz egy húzódást,vagy mintha nagyon erősen nyomná neked ott valaki...
de semmiképp se bízd ezt a véletlenre,minden esetben menj el a dokihoz!
Nekem eddig csak a kislábujjam tört el, de az annyira fájt, hogy utána két hétig nem tudtam tőle aludni, ha nem nyomtam tele magam fájdalomcsillapítóval esténként.
Ha tényleg el van törve, orvoshoz kell menned, mert előfordulhat, hogy rosszul forr össze és 40 éves korodban kb használni se tudod majd azt a kezed. De vérmérgezést is kahatsz, vagy be is tokosodhat, ha letört belőle egy pici darabka.
Menj röntgenre! Ha rosszul forr össze,és le is bénulhat,akkor majd altatásban eltörik és begipszelik.Csak lehet,hogy késő lesz.
Te választassz!!
Duzzanat, fájdalom, esetleg deformitás, el is színeződhet, ha törés közben hajszálér szakadt, és functio laesa (vagyis működés kiesés - nem tudod használni az érintett végtagot). Ilyenkor mindenképp rögzíteni kell az érintett végtagot és nem szabad lógatni, nem viccből szokták sínbe tenni, gipszelni és felkötni a kart. Ha ilyenkor lógatod, a duzzanat később fog elmúlni - nyomhatja az idegeket, esetleg elkezdhet vérezni, és könnyen el is mozdulhat - ha rosszul forr össze, panaszt okoz, ilyenkor újból eltörik sebészileg és helyre teszik - mindenképp kímélni kell.
Minden esetben orvoshoz kell vele menni!
(eü-s)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!