Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi van akkor ha eltörött a...

Mi van akkor ha eltörött a karom és nem gipszeltetem be?

Figyelt kérdés
mik a törés főbb jelei?
2009. szept. 6. 20:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

első sorban fájdalom,ha végighúzod a kezeden a tenyered,akkor érezhetsz egy húzódást,vagy mintha nagyon erősen nyomná neked ott valaki...

de semmiképp se bízd ezt a véletlenre,minden esetben menj el a dokihoz!

2009. szept. 6. 20:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eddig csak a kislábujjam tört el, de az annyira fájt, hogy utána két hétig nem tudtam tőle aludni, ha nem nyomtam tele magam fájdalomcsillapítóval esténként.

Ha tényleg el van törve, orvoshoz kell menned, mert előfordulhat, hogy rosszul forr össze és 40 éves korodban kb használni se tudod majd azt a kezed. De vérmérgezést is kahatsz, vagy be is tokosodhat, ha letört belőle egy pici darabka.

2009. szept. 6. 20:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
El is szineződhet és bedagadhat törés esetén. Nem éri meg kockáztatni, mert ha tényleg törésed van, akkor a fájdalmon kívül esetleg rosszul forr össze. Sebészeten csinálnak egy röntgent és inkább csinálják meg feleslegesen, minthogy valóban törésed legyen és abból probléma.
2009. szept. 6. 20:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban eltört,és nem gipszelik be,rosszul forrhat össze,és esetleg nem is tudod majd rendesen használni.Egy röntgenbe nem fogsz belehalni,menj el inkább.
2009. szept. 6. 20:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jellemző ismertetője h elkezd rázni a hideg.Ha nem gipszelteted be akkor elcsúszik a csont egymás mellé és rosszul forr össze.sztem életed végéig fájni fog ,a nagymamám sem ment orvoshoz bár neki "csak " a kisujja tört el,de azóta is fáj minden frontra meg sokszor spontán is.
2009. szept. 6. 20:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Menj röntgenre! Ha rosszul forr össze,és le is bénulhat,akkor majd altatásban eltörik és begipszelik.Csak lehet,hogy késő lesz.

Te választassz!!

2009. szept. 6. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Duzzanat, fájdalom, esetleg deformitás, el is színeződhet, ha törés közben hajszálér szakadt, és functio laesa (vagyis működés kiesés - nem tudod használni az érintett végtagot). Ilyenkor mindenképp rögzíteni kell az érintett végtagot és nem szabad lógatni, nem viccből szokták sínbe tenni, gipszelni és felkötni a kart. Ha ilyenkor lógatod, a duzzanat később fog elmúlni - nyomhatja az idegeket, esetleg elkezdhet vérezni, és könnyen el is mozdulhat - ha rosszul forr össze, panaszt okoz, ilyenkor újból eltörik sebészileg és helyre teszik - mindenképp kímélni kell.

Minden esetben orvoshoz kell vele menni!

(eü-s)

2009. szept. 6. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!