Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az elülső keresztszalag hol...

Berti12 kérdése:

Az elülső keresztszalag hol helyezkedik el? Pontos leirást szeretnék kérni

Figyelt kérdés

2013. febr. 12. 21:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

[link]

Ez egy szemből nézett behajlított térd, a térdkalácsot tartó szalag fölül el van vágva, és az lóg le a sípcsonton.

Az elülső keresztszalag pedig a lig. cruciatum anterius néven van odanyilazva.

2013. febr. 12. 22:24
 2/12 A kérdező kommentje:
a terd altt kb 5-6 cm re kozepen meg ott van, v ott mar nincs
2013. febr. 13. 06:55
 3/12 A kérdező kommentje:
akk a terdkalacsom tol 6-t cm re lefele kozepen nem az?
2013. febr. 13. 11:11
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem, az a ligamentum patellae lehet, vagyis a térdkalácsot tartó szalag. De egy biztos, az elülső keresztszalag benne van magában az ízületben, a térdkalácsodtól 6 centire az már tuti nem az.
2013. febr. 13. 17:24
 5/12 A kérdező kommentje:
értem nagyon szépen köszönöm a választ remélem nem súlyos szerintem meghuzodott mert tudok rajta normálisan járni és futni is tudok csak 1 kicsit nehéz vele
2013. febr. 13. 18:21
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha rá tudsz állni, akkor nem hiszem, hogy komoly baj lenne, tényleg az a valószínű, hogy meghúzódott! Jobbulást :)
2013. febr. 13. 19:06
 7/12 A kérdező kommentje:

patellar tendon ez ami fáj megtaláltam.de szerintem meghuzodott csak mert rendesen tudok vele járni.

ám nem tudod h jégzselével jólenne borogatni. és jégzsele kapható patikában??

2013. febr. 13. 19:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, kapni patikában, de talán elég a mirelit zöldborsó is rá, csak csavard be egy konyharuhába, hogy nehogy lefagyjon a bőröd. 20 percig jegeld napi 3x, ha nem múlik el 3 napon belül, akkor nézesd meg orvossal.
2013. febr. 13. 22:11
 9/12 A kérdező kommentje:

de olyan letezik h petella in nyulas vagy huzodas?mert tuti h ott faj... Ha behajlitom derekszogtol tovabb meg ha guggolok

szerinted kizarhato a szalag szakadas ha rendesen tudok rajta jarni csak behajlitasnal faj?

2013. febr. 14. 06:19
 10/12 anonim ***** válasza:

Ha tudsz rajta járni, akkor kizárható. A patellaín-szakadás tünete, hogy pl. nem tudod kinyújtani a lábad, ha ülsz, tehát vízszintesbe. Elképzelhető, hogy lett benne mikrosérülés vagy bevérzés, de nem valószínű, hogy komoly. Azért ha 1 hétnél tovább fáj, vagy nagyon bedagad, menj el orvoshoz.

[link]

2013. febr. 14. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!