Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hormon zavarom lenne?

Hormon zavarom lenne?

Figyelt kérdés
most ahogy utánna néztem több tünetet is észre vettem magamon de én most voltam vér vételen vagzis december óta rendszeresen járni kell mert az eggyik értékem nagyon magas volt kaptam rá gyógyszert 3X most van.abarmadik nem viszi le de a vérvételen kimutatta volna nem?? bocsi a helyesírási hibákért csak telefonról írtam 13/L
2013. febr. 11. 22:31
 1/8 anonim ***** válasza:

1. mire szedtél milyen gyógyszert?

2. milyen tüneteid vannak, milyen hormon zavarra utalhatnak?

3. milyen vizsgálatot csináltak? Vizsgáltak hormonszinteket?

2013. febr. 11. 22:37
 2/8 A kérdező kommentje:

1: klabax n

2:szédülés,idegesség, alvás zavarok, ,fáradság, gyengeség, sokat fogytam, étvágy változása (volt olyan amikor 1 nap egyszer ettem)

köröm haj problémák, erőteljeses szőr növekedés

3: nem, nem tudol róla.

2013. febr. 11. 22:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Én igen sok témához értek, és az egészség-betegség nagyon sok esetben táplálkozási kérdéseknél köt ki.

Nálad sem kizárt ez, de én nem szégyellem bevallani azt sem, ha valahol bizonytalan vagyok.

A tüneteid nem tűnnek tiroxin vagy inzulin problémának, ezek a gyakoriak. De lehet bármi más.

Antibiotikumot szedsz, tehát van egy bakteriális fertőzésed. Ergó beteg vagy, és egy mellékhatásokat okozó gyógyszert szedsz.

Ez a kezdeti helyzet, kérdés hogy mióta vannak a felsorolt problémáid? A gyógyszerszedés óta, azelőtt is voltak? Ha igen akkor mennyi ideje?

Én elképzelhetőnek tartom, hogy a fertőzéssel vagy a gyógyszerrel is összefüggésben lehetnek, az orvosodnak mondtad ezeket?

Na most a gyógyszer mellékhatásairól. Csak a szédülés stimmel ahogy láttam, de mivel tucatnyi mellékhatásról írnak, éppenséggel ha a mostani állapotodat össze tudod kötni a gyógyszer szedésével, abban nem lenne semmi meglepő.

Fertőző betegségek és parazitafertőzések:

Gyakori: a szájnyálkahártya gombás fertőződése (kandidiázisa)

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek

Ritka: EKG eltérések és szívritmuszavarok.

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek

Ritka: hányinger, hányás, hasmenés, hasi diszkomfort érzés vagy fájdalom;

Nagyon ritka: hasnyálmirigy gyulladás, és ún. álhártyás vastagbélgyulladás.

A bőr és a bőralatti szövetek betegségei és tünetei

Ritka: csalánkiütés, bőrkiütés;

Nagyon ritka: súlyos, foltos, hólyagos bőrelváltozások (ún. Stevens-Johnson szindróma, ill. toxikus epidermális nekrolízis).

Immunrendszeri betegségek és tünetek

Ritka: nyelvgyulladás, a szájnyálkahártya gyulladása vagy gombás fertőzése, a nyelv elszíneződése; allergiás reakciók;

Nagyon ritka: egész szervezetet érintő, súlyos allergiás reakció (anafilaxia).

Máj- és epebetegségek illetve tünetek

Ritka: máj és epehólyag működés zavara sárgasággal vagy anélkül.

Nagyon ritka: halálos kimenetelű májkárosodás

Idegrendszeri betegségek és tünetek

Ritka: szaglás és rendszerint ezzel összefüggésben ízérzés zavara; átmeneti központi idegrendszeri zavar (szédülés, fülzúgás, zavart tájékozódás a környezettel, ill. a saját személyiséggel kapcsolatban); halláscsökkenés, ami a kezelés abbahagyását követően rendszerint elmúlik.

Vérképzőszervi és nyirokrendszeri betegségek és tünetek

Ritka: a vérlemezkék vagy a fehérvérsejtek számának csökkenése.

A csont- és izomrendszer, valamint a kötőszövet betegségei és tünetei

Nem gyakori: ízületi és izomfájdalom

Vese- és húgyúti betegségek és tünetek

Nagyon ritka: vesegyulladás (interstíciális nefritisz), vesekárosodás

Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók

Ritka: fejfájás; fogak elszíneződése, ami rendszerint fogmosással megszüntethető.

Laboratóriumi vizsgálatok eredményei

Gyakori: karbamid nitrogén emelkedése

Nem gyakori: véralvadási idő (protrombin idő) megnyúlása, Ritka: szérum GPT, GOT, karbamid nitrogén, kreatinin értékek emelkedése.

Nagyon ritka: alacsony vércukorszint (főként cukorbetegségben alkalmazott gyógyszerekkel és inzulinnal történő együttadáskor)

[link]

2013. febr. 11. 23:19
 4/8 A kérdező kommentje:
szédülés az vagy 2 hete, ami régóta van az étvágytalanság 1-2 éve de nyáron ettem a legkevesebbet és azózta így maradadt, a haj hullás olyan 1-2 hónapja kb mikor elkezdtem szedni a gyógyszert köröm már az előtt, gyengeség is mostanába, elég egy idegeskedő típus vagyok az is a gyògyszer szedése előttől, erőteljes szőrnövekedés is a gyógyszer szedésétől, fáradékonyság az is régebtől van fogyás is mióta elkezdtem szedni a gyógyszert
2013. febr. 11. 23:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Tehát van többnyire van tüneted 1. csoport régről, és 2. csoport a gyógyszerszedés óta.

Régiek például a rossz étvágy, fáradékonyság, körmöd.. És a gyógyszerszedés sem éppen segített.

Nosza, krónikus problémákat (akár elhúzódó fertőzést, az immunrendszer gyengítésén keresztül) okoznak táplálkozási problémák is.

Tőlem csak ötleteket fogsz kapni, és lehet hogy holnap írok, mivel már igen fáradt kezdek lenni.

Kell majd új orvos, és komoly vizsgálat. A mostani gyógyszeres dolog nem tűnik hatékonynak, ezt be kell ismerni.

A régi tüneteid alapvetően származhatnak a nem megfelelő táplálkozástól, sokan azt hiszik hogy a kenyérevés például elhízást okoz.. igen, ilyen is van de annyi káros anyag van a kenyérfélékben, lisztekben, hogy például komoly emésztési gondokat is okozhat, okoz. Áttételesen fáradtságot, vitaminhiányt (köröm és haj problémákat) legyengült immunrendszert (később fertőzésekre fogékonyságot) és így sorban egész katasztrófát, amire nem egy gyógyszer a megoldás.

Persze lehetne sugár vagy nehézfém szennyezés, mérgezés is ismereteim szerint, de nem a dr. House-ban vagyunk (viccelek).

Ma már pihenj, az alvás nagyon fontos! És keress fel orvost.. találjátok ki konkrétan mi bajod lehet, neki(k) lesznek eszközeik hozzá! Bakker, célirányosan teljes vérképet tudnak nézni, a gyógyszerrel szembeni érzékenységet.. komolyan irigylem kicsit őket. Ha egy orvos akar, akkor nagyon tud, mert van eszköze. Én meg itt csak tippelgetek, ami hasznos lehet, de csak kiegészítésként.

Még pár következtetés és tipp: gyulladással kapcsolatos érték lehet magas a tesztedben, esetleg fehérvérsejt süllyedés, ez utal a fertőzésre amire antibiotikumot szedsz. Ez az én tudásom szerint igen rossz, mert az ilyen gyógyszerek pár héten belül hatnak, vagy nagyon nem találták el, de hónapokon át nem szokás szedni őket. Ennyi idő alatt a saját testedben, a saját bélflórádban (nagyon komoly dolog!) óriási károkat okoz. Antibiotikum szedés mellet és után alapvető szokott lenni a probiotikum fogyasztás is (ez segít helyreállítani az okozott kárt, mert ez a kár NAGY és sok problémát okoz).

Jó lesz majd ha mások is látják a kérdést és írnak tippet, Neked pedig fel kell keresned másik orvost, vagy elmondani az összes panaszodat a mostani orvosodnak. Ő tudja amiket ide leírtál, hogy ennyi gondod van, sok a gyógyszerszedés óta?

Egyelőre jó éjszakát.

2013. febr. 12. 00:18
 6/8 A kérdező kommentje:

amit még elfelejtettem hovy a cukrom is magas volt egy kicsiz az utóbbi vérvételkor, köszi a tanácsokat de amúgy van amikor 2 orvosnak is meg mutatjuk a vérképet mert aki a háziorvosunk volt nyugdíjba ment és még őt is fel szoltuk hívni meg a meg a mostani házioevoshoz is elszoktuk vinni

jö éjt neked is és mégegyszer köszi

2013. febr. 12. 00:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Kedves tapasztalt válaszoló! Honnan szerezte ismereteit a témával kapcsolatban, és hogy van ennyi ideje erre? Nem akarom kihasználni ezt, de ha télleg komoly tapasztalatai vannak a hormonrendszer, és táplálkozás terén, elküldeném az én esetem pm-ben, hátha tudna rá valami okosat mondani, már 5éve nyomozok a probléma után, most felmerült, lehet hormon-téren rejlik.
2013. febr. 12. 02:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Semmi olyat nem tettem, amit 1-2 év alatt bárki más ne tudna megtanulni, tapasztalatot összegyűjteni.

Az estleges különbség ott lehet mások hosszú éves tanulmányaival, kutakodásaival szemben, hogy engem nem kötnek béklyók, olyan orvosoktól informálódhatok és olyan forrásokból tájékozódhatok, amikre lehet hogy sok ember rest, zárkózott..

Nem vagyok szakértő, de mondjuk elirányíthatok akárkit hozzájuk. És honnan van időm? Kinek mi elég érdekes hogy időt szakítson rá.. :)

2013. febr. 12. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!