Van esély rá, hogy ha sokat pihenek az növeli az esélyét annak, hogy elmúljon a fülzúgásom?
(elnézést a megfogalmazásért de másképp nem engedte kiírni)
16 éves vagyok, áprilisban leszek 17. Nem dohányzok, nem drogozok, nem iszok alkoholt, bulikba sem járok. Kosárlabdázok versenyszerűen, és sokat járok kosár meccsekre. Kb. 1 hónapja kezdődött a fülzúgásom. Akkor pont beteg voltam(nátha, torokfájás). Szilveszterkor voltam rakétázni, illetve még december 22-én voltam utoljára kosármeccsen. Az orvosom szerint zajártalom következménye ez. Mindenem negatív lett: laborvizsgálatok, szemészet, EEG, MR, EKG. A gyermekneurológus is mindent rendben talált. Mivel sportolok így a pulzusom sokszor van 50 körül de ez nem baj azt mondta a gyermek-kardiológus. Fülzúgásom kezdődése után 1 hétre már kaptam a kezelést, ami egy 10 infúziós terápia volt. Rögtön utána nem sokkal a jobb fülemen teljesen megszűnt a zúgás. A bal azonban még mindig zúg. Nootropil-t(800 mg), Gingko Bilobát meg B vitamint szedek. 16 évesen elég fiatal vagyok próbálok hinni abban, hogy ez elmúlhat. Orvosom azt mondta, hpgy pihenjek sokat, csak ez hétköznap elég nehéz, mivel 6-kor kelek. Tényleg ha sokat pihenek akkor elmúlhat ez az egész? Mélyen vallásos vagyok tehát sokat imádkozom, hogy ez elmúlhat. Anyukám kórházba dolgozik, és sokan tudtak a fülzúgásomról. Mindenki azt mondta, hogy maradjak nyugodt. Iskolában is sokan támogattak. Tényleg mielőtt elkezdtem kosárlabdázni(14 évesen) nem is volt jóformán elfoglaltságom, de azóta jött a sport meg sok barát. De semmilyen hangos helyre nem járok(buli stb.) egyedül kosármeccsekre, ezentúl oda is füldugóval. Van esély rá, hogy megszűnjön a fülzúgásom? Ami egyébként egyáltalán nem elviselhetetlen, aludni rendesen tudok tőle. Csak akarom, hogy megszűnjön.
Nálam akkor szokott előfordulni a fülzúgás, ha huzamosabb ideig (napokig) nagy nyomásnak vagyok kitéve (tanulmányok) és ezáltal stresszelek.
Más esetben akkor fordul elő, ha üvöltetem a zenét a fülhallgatóval.
Kérd ki több orvos véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!