18 éves korban már felnőtt házi orvoshoz kell menni?
Megbetegedtem, és nem tudom mit csináljak, ennyi évesen már felnőtt dokihoz kéne menni. nem? És egyátalán hogyan működik ez az egész, oda megyek, hogy beteg vagyok felveszik az adataimat és onnantól be vagyok jelentve, vagy hogyan?
lehet hogy hülye kérdés, de amíg gyerek voltam anyámék mindent elintéztek nekem, mostmeg rámszakadt a felnőttkor és fogalmam sincs, hogy mi hogy működik. : /
Először a régi gyerekorvostól el kell köszönni, el kell tőle kérni az összes kórelőzményedet és felnőttorvoshoz kell fordulni. Neki(a felnőttorvosnak!) el kell vinni az összes eddigi betegségedről szóló iratpaksaméta-előzményt(ezt hívják kórelőzménynek asszem), ha szedsz gyógyszereket, azoknak a nevét, dózisát, ha voltak műtéteid, ha voltál kórházba, az összes papírt, iratot, zárójelentést, mindent.
Szerintem "bemutatkozásképp" számíts rá, hogy elküld minimum laborra(teljes vérkép+ vizelet), ha van/volt a gyerekkorodban valami bajod(baleset, műtét, bármi, akkor szakvizsgálatokra is), hogy lássa, mi a friss, aktuális szitu most ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!