Altalaban, hany eves korig tart, hogy ez a rengeteg pattanas elmuljon?
Én már (sajnos) régen túlvagyok ezen, de nálam sokáig eltartott, úgy kb 28 éves koromig. 26-ban még bőven volt, mert emlékszem, hogy akkor kezdtem el dolgozni, és a munkahelyen is többen megjegyezték, próbáltak tanácsot adni.
Szerintem ez egy többé-kevésbé természetes folyamat. Alapvető oka, erőteljesebben megindul férfihormon termelés, ami stimulálja a faggyúmirigy termelést, a túlzott faggyúmirigy pedig nem tud megfelelően kiürülni, eltömődik, és kisebb helyi gyulladásokat okoz. Ebből lesznek a pattanások. Ezen alapvetően nem lehet változtatni, bár a kozmetikai ipar rengeteg készítményt vet be, amiket módjával igénybe lehet venni a panaszok enyhítésére. És vannak természetes szerek is, amiket ilyenkor ajánlanak. Aztán valamennyire a táplálkozással is lehet befolyásolni a folyamatot, és rontja a helyzetet a stressz. Ha neten körülnézel, biztos találsz valami neked szimpatikus megoldást, ha nagyon zavar ez a helyzet, bár a végső megoldásra még biztos várni kell pár évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!