Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez betegség jele, vagy mást...

Ez betegség jele, vagy mást is nyugtat a hang?

Figyelt kérdés
A dolog lényege az lenne, lehet kicsit hülyén hangzik sokaknak, de remélem nem mindenkinek :) Kiskorom óta szeretem a mosógép hangját. De nem akárhogy. Sokszor szinte teljesen katarzisba esek tőle, és irdatlan mód megnyugtat, és kellemes érzést biztosít számomra. Ez nagyon jól jön, mikor egy depis nap utána hazamegyek és mosok egy adagot (talán akkor is mosok, ha nincs is rá szükség, csak a hangot halljam). De nem csak akkor. bármikor. Olvastam már róla, hogy kisbabáknál be szoktak válni különböző hangok, az elalvásban, mint pl a mosógép is, de hogy egy felnőttet is, arról külön még nem. Ez normális dolog? Bár nem látok benne kivetnivalót, mivel kárt nagyon nem okozok, max az elhasznált víz/áram. Csak a vélemény érdekelne, meg esetleg az, hogy másnak is segít a megnyugtatásban? Szüleimet kérdeztem, baba koromban nem nyugtattak direktben mosógéppel, illetve anyum sem ült terhesen a mosógép mellett :) Megfordult a fejemben az is, hogy lehet e ez egy Autizmus nagyon gyenge fajtája? Bár nem találtam információt a betegséggel kapcsolatban, hogy a hangok hogy hatnak rájuk, de emlékszek jó pár évvel ezelőtt egy filmben az autista srác szinte állandóan hallgatta a cd lejátszóját, mert a zene megnyugtatta. 22/F
2013. febr. 3. 21:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Pontos választ nem tudok adni. De szerintem ez olyasmi lehet, mint amikor a gyerek az autóban nyugszik meg, van ismerősöm akit már 25 éves és még mindig nyugalmat talál az autóban. Egyik rokonom 4 éves lesz és ő a porszívó hangját szereti.

Ez nem olyan, de ha nekem hányingerem van akkor frissen mosott, öblítő illatú lepedőkre és hideg tiszta vízre gondolok és elmúlik :D

2013. febr. 3. 21:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Én pedig ha valami olyan ruhadarabot szagolok, aminek otthon illata van, akkor megnyugszom, és olyan érzésem lesz, hogy mindenkit szeretek a világon (még vizsga előtt is beválik! :D). Szóval szerintem teljesen normális, valószínűleg tényleg valami kiskori berögződés, amire már senki sem emlékszik.
2013. febr. 3. 21:51
 3/4 anonim ***** válasza:
A mosógép hangja az anyaméhben hallott hangokra emlékezet, ezért nyugtat. De ilyen a porszívó is vagy egyéb hasonló gépek hangja.
2013. febr. 3. 22:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 5. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!