Kómás beteg. Mennyi idő? Mi lesz ha nem ébred fel?
Édesapám 61 éves. Volt már agyvérzése 6 éve És nyaki ütőér műtétje.
2 hete mind a 2 en betegek lettünk.. sima megfázásnak indult. De ő nagyon rosszul lett. Elvittük az ügyeletre mire azt a választ kaptuk, hogy a tüdeje tiszta és kapott rá augmentint. Másnap kijött hozzá a háziorvosunk is : azt a választ kaptuk ,hogy szedjen tovább a gyógyszert, de amúgy hall egy kis zöreje semmi komoly. Tegnap reggelre rosszul lett sápadt volt a szája lefelé állt és a bal bokája dagadt. Felvittük a sürgősségi kórházba. Ahol már alig lélegzett. Mellkas és fej ct után a következő eredményeket kaptuk. Agyvérzés, többszörös agylágyulás, tüdő embólia és a szíve krónikusan legyengülve.+tüdőgyulladás. Estére bekövetkezett a szívleállás. Szerencsére az újraélesztés sikeres volt. Azóta az intenzíven van lélegeztető gépen és eszméletlen állapotban.
Beszéltem hozzá.. szorítja, a kezem a lábát felhúzza és mindig a katéterért nyúl. jár keze lába ..szólításra gyorsul még a pulzusa is és többször tett már olyat mintha felkelni akarna. a doki 20 % esélyt adott. 48 óra alatt tudatánál kéne lennie!
Valakinek esetleg van tapasztalata vagy bármi ami segítene?
nos, kómában nincsen, az más.
ne haragudj, hogy ezt írom, de ahogy leírtad ami az agyával történt...sosem lenne a régi, ha fel is kelne, valószínű sem beszélni se járni, se enni, se semmit nem tudna. csak vegetálna szegény. nem biztos, hogy a felébredés a legjobb,ami vele és veletek történhet.
egyébként nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok, biztos nagyon nehéz, és kitartást kívánok a továbbiakban, akárhogy is lesz.
Köszönöm a válaszod. Nem kapaszkodok egy szalmaszálba. De tudom, hogy erős. Anno hivatásos sofőr volt. És annyira felépült járt és mindent megcsinált. A jogosítványát is visszakapta. Szép lassan az agya is helyrejött. Mielőtt a szíve megállt akkor is tiszta volt a tudata beszélt hozzánk. Az orvos mondta, hogy súlyos az állapota, de a szíve a leg aggasztóbb.
Most mi a Fa… csináljak.. Nem vagyok orvos nem értek ehhez.
Dühös vagyok és tehetetlen .És nem értem ,hogy miért nem nyitja ki a szemét.
FELÉBREDT MAGÁHOZ TÉRT!!
Olyan érzés mintha nyertem volna a lottón.. Jobban nem is örülnék semminek.
Azt hittem sokkot kapok. Sétálok az ágyhoz megfogtam a kezét és kész voltam… Kinyitotta a szemét.
Lélegeztető gépen van, még de holnap már azt is leveszik. Remélem sikeres lesz.
Van isten. Ez áhhh nagyon kész vagyok… Agyvérzés, tüdőembólia és a szíve is épphogy csak vert, újjáélesztették!!!
Azt mondta a doki ,hogy 20% esélye van .És 48 óra ,hogy felébredjen …Ők se hitték és tessék.
Nehéz és hosszú út elé néz, de a legnagyobb lépést megtette.
Tegnap mondtam apunak, hogy ki kell nyitnod a szemed holnapra és tessék. Boldog vagyok és remélem, tudom, hogy egyenesen a gyógyulás felé megy. Csak hinni kell!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!