Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lehet ez? Kiütés vagy...

Mi lehet ez? Kiütés vagy allergia?

Figyelt kérdés

Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni.Kb 2 hónapja kiütések jönnek ki rajtam.Először csak egy picike viszkető pont és utánna mint egy szúnyogcsípés...De nem egy-kettő hanem sok.Majd később némelyik be is dagad.(Töbnyire a karomon és a lábamon szokott kijönni)Tudom hülyeségnek hangzik de rájöttem hogy ha forró vizet engedek rá akkor elmúlik.Volt hogy az egész alkarom úgy nézett ki mintha csalánban fetrengtem volna.Ez nekem kezd nagyon kellemetlen lenni és kérem azokat akik már találkoztak ilyennel hogy segítsenek! Előre is köszi

( 21/F )

2009. szept. 1. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Használj Canestent, az elmulasztja a viszketést. Ha a pöttyöket is, akkor gomba volt. Ha nem, akkor is jó, amíg ki nem találod, mi lehet.

Írtad, hogy főleg a karodon és a lábadon. Olyankor, mikor fedve vannak, vagy mikor rövidnadrágot-pólót húzol. Mert, ha csak ilyenkor, akkor lehet UV allaergia, arra is jó a Canesten tünetileg, de arra valami babapopsi krémet kenegess vagy aloés dolgot, attól jobb lesz. Nekem bevált rá az Oriflamenél kapható 80%-os aloe zselé. Hűsít és nyugtat, de ugyanúgy megteszi a Neogranormon vagy bármilyen Hidrocortison alapú kenőcs.

Ha melegkiütés, ezek arra is jók.

2009. szept. 1. 19:19
 2/4 anonim ***** válasza:

csalánkiütésnek hívják. urticaria, hivatalos nyelven.

nagyon sok mindentől lehet, írd be google-be h csalánkiütés, rengeteget olvashatsz róla. nekemis van, de nekem ilyen fizikai ingerektől, pl karmolás, ilyesmik.

2009. szept. 1. 19:28
 3/4 anonim ***** válasza:
ja és ezegy allergia. demajdha beleásod magad google-ba rájössz :D
2009. szept. 1. 19:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Így igaz, urticaria lehet. Valamire allergiás vagy. Ha megint kijön, menj el bőrgyógyászhoz. Ő majd ír rá valamilyen antihisztamint, kenőcsöt és lehet, hogy cinkrázót is. Az is lehet, hogy hidrophyles fürdetőt kapsz. Sajna én is allergiás vagyok, és tudom, hogy bőrgyógyász által felírt kence nélkül nem fog helyre jönni, mert lehet, hogy a vény nélküli szerek már gyengék.
2009. szept. 1. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!