Állkapocsízületi problémák. Volt-e olyan akinek fejlődési rendellenesség hemifaciális microsomia-ja volt? Röviden ez annyit jelent, hogy az egyik oldala elmaradt a növésben.
Figyelt kérdés
Ezt hogy kezelték, ha tudták kezelni vagy esetleg műtéti beavatkozással mennyire tudták korrigálni?2013. jan. 17. 15:50
1/1 Lilyyke válasza:
Szia! A kislányomnak volt ilyen problémája. Még 3 éves korában vettük észre, hogy a bal oldali állkapcsa rövidebb, mint a jobb oldali. Az álla kezdett felhúzódni, arca nem volt már szimmetrikus. Elvittük fogszabályozásra és 3 éves koától 12 éves koráig folyamatosan hordott egy speciális éjszakai fogszabályozót. Nagyon elriasztottak az orvosok, mert azt mondták, hogy valószínűleg ez nem lesz elég, 18 éves korában műteni kell, "borda ki, szájba be", szörnyű volt. Nem nyugodtunk bele, mint mondtam, hordta mindennap a fogszabályzót+ minden nap tornáztattam, ami fájt neki de meglett az eredmény. Ma 17 éves és gyönyörű fogai vannak, valamint az álla szimmetrikusan áll. Ha jól megtapintjuk, lehet érezni, hogy más az íve, a bal kicsit egyenesebb, a jobbnak megvan a természetes íve, de ha szemben állsz vele, semmi nem látható. Műteni nem kell, bár már kicsi korában eldöntöttük, hogy ennek nem is lehet másképpen történnie. Mindenkit biztatok az alternatív megoldások keresésére, mert bármit meg lehet "gyógyítani", csak józan paraszti ésszel át kell rágni a problémát. Amit az orvosok nem használnak (bármi okból), az még nem biztos, hogy nem jó. Csak nekik nem kifizetődő. Nyugodj meg, a jó hozzáállással minden rendbe jön. Példa rá az én gyönyörű nagy lányom. Remélem segítettem, Üdv.: Szabóné Mádi Gabriella Hajdúböszörmény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!