Arcüreggyulladás megelőzése?
A lényeg, hogy minden váladék távozzon onnan. Használhatsz inhalálót, amibe teszel sóoldatot, persze, ha van. De kamillás teával való gőzölést is csinálhatsz. (Megfőzöd a kamillateát, teszel a fejedre egy törölközőt, fölé hajolsz és gőzöltetsz, majd kifújod az orrod, csak vigyázz, mert a kamilla nagyobb mennyiségben szárít.) Vagy veszel a patikában ACC-t, ami feloldja a váladékot és így kijön orrfújás közben.
Amúgy nem tudom orvosnál voltál-e. Ugyanis ez nagyon bakteriális fertőzés gyanús, amire viszont kell az antibiotikum.
Tényleg, kamilla tea! ACC-t használom, mert szépen köhögök.
Sajnos az orvos nem tudom, hogy meglesz-e látogatva. Pályakezdő munkanélküli vagyok tb nélkül, pénztelen családdal. Féltem, hogy egyszer eljön egy ilyen nap.
Ha anyagilag rászorult vagy, márpedig ha nincs a neveden semmi és nincs munkahelyed, semmi bevételed, akkor valószínűleg az vagy, akkor bemehetsz a területileg illetékes Polgármesteri Hivatalba és kérheted, ha megfelelsz a szociálisan rászorult személy kritériumainak, akkor ne kelljen TB-t fizetned.
Amúgy ha TB nélkül elmész az orvoshoz, akkor is ellátnak, csak azt nyilván utána ki kell fizetni. Mondjuk nem voltam még ilyen helyzetben, de úgy hallottam, hogy kiküldik az árát és nem az ellátáskor kell kifizetni, de hülyeséget sem akarok írni. Ez nem tudom, hogy megy.
Szóval menj el orvoshoz, írnak fel antibiotikumot és egyúttal intézd el a TB-det is az önkormányzatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!