Tenyérizzadás ellen bevált módszerek?
Ha a gyakorisag es/vagy mennyiseg korosan sok, akkor hiperhidrozisrol beszelunk - roviden tulzott izzadas.
Ha emogott nincs mas betegseg, akkor valoban a hiperhidrozis gyogyitasaval kell foglalkozni.
1, feluleti kezeles: Aluminium-hidroklorid tartalmu kremek, spray. patikakban van egyszerubb oldat is ebbol, ez legolcsobb, mindossze nehany szaz forint.
Emelett kulonbozo termekek, melyeket internetrol rendelhetsz: Yerka, AHC 30 forte (legerosebb, nekem ez valt be, mert a novenyi hatoanyagtartalom valoban csokkentette az irritaciot, viszketest)
Odaban kezkrem: nekem onmagaban nem hatott, oldattal kiegeszitve valtott vagy egyuttes kezelesben viszont hosszabban tarto es erosebb hatast ertem el
2, iontoforezis: elektromos sokkterapia alacsony fokon, ez is a mirigyek mukodeset gatolja. Draga befektetes, egeszsegugyi kozpontok viszont kinalhatnak olcso kezelest.
Alternativ lehetoseg otthon elektrodakkal egy keszuleket osszerakni, igy olcsobb.
Ezt onmagam nem probaltam!
3, gyogyszerek: pl Vagantin
hatasos, de sok mellekhatas
Ezzel sincs tapasztalatom
4, Botox injekcio: draga es evente 2-4 szer kell ismetelni, fajdalmas es lehetnek mellekhatasai.
Nem probaltam.
5, ETS mutet: hatasos beavatkozas, de ez legyen a legutolso gondolatod, mellekhatasai vannak, komplikaciok is.
Sok sikert, ha van meg kerdesed irhatsz. Nekem regen csopogott a kezem, ma talan neha nyirkos. A legtobb orvosom errol alig tudott valamit es mar feladtak.!! Ezt a betegseget is lehet kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!