Tartós betegség esetén milyen kedvezményekre vagyok jogosult, ha elmúltam 18?
20 éves vagyok és most állapítottak meg nálam Crohn-betegséget, ami a bél gyulladásos megbetegedése és jelenleg nem gyógyítható.
Főként a közlekedési kedvezmény érdekelne, mert még nem dolgozom, így az orvoshoz járkálást jelentősen megkönnyítené egy kedvezmény. (és majd később a gyógyszeres kezelés alatt sem mindegy, hogy mennyibe kerül)
Átolvastam néhány oldalt ezzel kapcsolatban, de nem találtam pontos infót sehol sem. Ilyenkor mi jár?
Férjem Crohn-beteg és sztómás, rokkantnyugdíjas. Tavalyig vehetett nyugdíjas bkv bérletet, aztán eltörölték ezt a lehetőséget, rokkantnyugdíjas már nem vehet nyugdíjas bkv bérletet sajnos. Kap még évi 10 alkalmas 90%-os utazási kedvezményt (máv), de kb ennyi, más lehetőségről nem tudunk.
A siketek és a vakok kaphatnak olyan kártyát, amivel ingyen utazhatnak, az biztos.
Kár, hogy nincs ilyesmi :/
Mondjuk iskolába járok (egyetem), de családi pótlék már nem jár.
Kis utánajárással találtam pár dolgot:
-egyetemen valószínűleg kaphatok szociális ösztöndíjat
-adókedvezmény jár rá elvileg, 5 évre visszamenőleg vissza is lehet igényelni (ez rám nem vonatkozik, de 200000 Ft is visszajöhet akár 5 évre.)
De olyan valamit nem adnak, amivel 90%-os jegyel lehet utazni?
Nekem van egy ismerősőm aki ilyet használ, bár ő még nem múlt el 18.
Igen, ez a kulcs dolog, hogy nem múlt el 18 :)
Húgom tejcukorérzékeny és erre kapott ilyen kártyát, de szerintem neki is le fog járni, ha nem lesz középiskolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!