Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tartós betegség esetén milyen...

Tartós betegség esetén milyen kedvezményekre vagyok jogosult, ha elmúltam 18?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok és most állapítottak meg nálam Crohn-betegséget, ami a bél gyulladásos megbetegedése és jelenleg nem gyógyítható.

Főként a közlekedési kedvezmény érdekelne, mert még nem dolgozom, így az orvoshoz járkálást jelentősen megkönnyítené egy kedvezmény. (és majd később a gyógyszeres kezelés alatt sem mindegy, hogy mennyibe kerül)

Átolvastam néhány oldalt ezzel kapcsolatban, de nem találtam pontos infót sehol sem. Ilyenkor mi jár?

2013. jan. 14. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, utazási kedvezmény csak akkor jár, ha iskolába jársz, vagyis jár utánad családi pótlék, mert az utazási kedvezmény csak a családival jár együtt. Maximum az önkormányzatnál lehet igényelned valami kártyát, amivel az orvosság kerül kevesebbe, ha az OEP engedélyezte, hacsak meg nem szüntették még. Szóval max az önkormányzat tud segíteni, ha akar.
2013. jan. 14. 13:11
 2/6 SzilKa ***** válasza:

Férjem Crohn-beteg és sztómás, rokkantnyugdíjas. Tavalyig vehetett nyugdíjas bkv bérletet, aztán eltörölték ezt a lehetőséget, rokkantnyugdíjas már nem vehet nyugdíjas bkv bérletet sajnos. Kap még évi 10 alkalmas 90%-os utazási kedvezményt (máv), de kb ennyi, más lehetőségről nem tudunk.

A siketek és a vakok kaphatnak olyan kártyát, amivel ingyen utazhatnak, az biztos.

2013. jan. 14. 13:12
 3/6 A kérdező kommentje:

Kár, hogy nincs ilyesmi :/

Mondjuk iskolába járok (egyetem), de családi pótlék már nem jár.

2013. jan. 14. 13:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Kis utánajárással találtam pár dolgot:

-egyetemen valószínűleg kaphatok szociális ösztöndíjat

-adókedvezmény jár rá elvileg, 5 évre visszamenőleg vissza is lehet igényelni (ez rám nem vonatkozik, de 200000 Ft is visszajöhet akár 5 évre.)

2013. jan. 14. 23:27
 5/6 anonim ***** válasza:

De olyan valamit nem adnak, amivel 90%-os jegyel lehet utazni?

Nekem van egy ismerősőm aki ilyet használ, bár ő még nem múlt el 18.

2013. jan. 15. 12:22
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, ez a kulcs dolog, hogy nem múlt el 18 :)

Húgom tejcukorérzékeny és erre kapott ilyen kártyát, de szerintem neki is le fog járni, ha nem lesz középiskolás.

2013. jan. 15. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!