Mandulaműtét utáni étkezés?
Kedden reggel vették ki a manduláimat, másnap haza is engedtek. Azóta pépes ételeken élek, és már kicsit undorodom tőlük. Megennék valami sűrűbbet, de félek, hogy felszakad a seb. Tegnap este enyhe szúrást éreztem, aztán véreset köptem, amitől eléggé megijedtem. Később már nem vérzett.
Sok helyen olvasom, hogy szilárdat kell enni, hgy leváljon a seb. Nem tudom, "mit evő" legyek. :D
Nem mondták el a kórházban, hogy mit ehetsz és mit nem? Fura.
Hát a pépes ételekhez pedig hozzá kell szokni. Nem fáj a nyelés? Én majd megőrültem.
Amit ne: "szúrós", kaparós ételek (chips, rántott husi, száraz kenyér, pirítós stb). Zöldségek, gyümölcsök ne, max krumpli, sütőtök (marhatnak).
Én kb 3-4 hétig tejbegrízen, tejberizsen, zabkásán és krémleveseken éltem.
Hogy engedhettek haza másnap bakker, bármikor bevérezhet.
Na mind1, ha már otthon vagy 3 napja...
Eszedbe se jusson pépeset enni!
Be fog varasodni a seb és ettől nehezebben gyógyul.
Pogácsa, kenyér.
Kerüld az aprómagvas cuccokat, a csípőset.
Fájdalomcsillapító kaja előtt, Cataflam V50 a legjobb.
Bizony, szúr ám kaja közben keményen, és 2 hétig fog is.
Nem hagyhatod, hogy varasodjon, mert akkor ha leszakad a var, elkezd vérezni és mehetsz vissza, ahol sürgősségin érzéstelenítő nélkül fognak eret égetni.
Velem pogácsát zabáltattak 1 hétig és fagyit, mert a hideg összehúzza az ereket.
Ahogy a2 es irta,még ha fájdalmas is a szilárd étel
DE ezt mondják a dokik is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!