Miért szórakázik a vérnyomásom?
Figyelt kérdés
Sokszor van úgy hogyha valahol vagyok és állnom kell,akkor a vérnyomásom szórakázik,elkezdek szédülni,foltokban látni és olyankor majdnem összeesek. De ez a helyzet akkor is van hogyha tűt látok,vagy amikor kiment foci közben a térde páromnak,és mikor vért vettek tőlem régebben akkor viszont össze is estem. Nem tudom hogy ilyenkor le vagy fel megy-e a vérnyomásom csak azt tudom hogy anyukám vesebeteg,neki mindig magas a vérnyomása,nekem pedig egy vesém van de az dupla. Régebben nem volt ilyen vérnyomás problémám,csak az utóbbi néhány évben kezdődött. 20/N2013. jan. 10. 10:47
1/1 anonim válasza:
Az, hogy csak egy veséd van, hajlamosíthat arra, hogy vese eredetű magas vérnyomásod legyen, mert minden véredet egy vesének kell megtisztítania, emiatt az ,,elárasztás" miatt (hogy nem oszlik meg a vér a két vesén) károsodhatnak az erek, beszűkülhetnek, és kialakulhat magas vérnyomás. Főleg, ha anyukádnak is ez van, hajlamosíthat rá. Mindenképpen menj el a háziorvoshoz, mert ezt idejében el kell kezdeni ezt kezelni, ő majd tovább irányít belgyógyászatra, nephrológiára, ha szükségesnek látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!