Milyen vércsoportú vagyok?
Sziasztok!
Miből lehet egyszerűen megállapítani hogy mi a vércsoportom? Ha mindkét szülőm mondjuk Rh0 Pozitív akkor valószínűleg Én is az vagyok?
A másik kérdésem: Az Rh0 Pozitív az ebből a táblázatból a legalsó? Tehát Én elvileg mindenkinek adhatok vért de nekem csak azonos vércsoportúak?
Kép: [link]
A függőleges 2. sor a 0 Rh pozitív adó.
Rh pozitív sosem adhat Rh negatívnak vért!
A vízszintes 2. sor a 0 Rh pozitív kapó.
Ha mindkét szülőd 0 Rh + nagy valószínűséggel te is pozitív vagy. De van esély rá, hogy negatív, kérdés, hogy a szüleidnél hogy jött össze a pozitív / ha mindkettő +-, akkor van esélyed, hogy te -- vagy /
Ha Te 0 Rh pozitív vagy és vért kell kapnod, neked csak a 0 Rh negatív, vagy a 0 Rh pozitív adhat vért.
A táblázatban Te vagy a vízszintes 2. sor, látod az első kettőnél zöld pipa van, a többi ki van X-ve.
Ha Te adsz vért, 0 Rh pozitív donor vagy, akkor érvényes a
függőleges 2. sor. A Te véred beadható az Rh pozitív tulajdonsággal rendelkező összes vércsoportnak, de nem adható be azoknak akik Rh negatívosak. Tehát Te a 0 Rh negatívosnak nem adhatsz, viszont tőle kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!