Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehetnek ezek az apró...

Mitől lehetnek ezek az apró rángások a páromnál?

Figyelt kérdés

Párom (25 éves férfi), amikor mondjuk filmet nézünk, vagy elbambul a tv előtt, akkor sokszor észreveszem, hogy vannak apróbb rángásai. Pl. a fejét mozgatja, száját, gyakran az egész teste is összerándul. Ezek nem nagyon észrevehetőek, alig láthatóak, és csak pár másodpercig tartanak, csak mikor nem látja, hogy figyelem, akkor szoktam megfigyelni ezt nála, vagy akkor, amikor összebújva nézzük a tv-t. Sokszor nagyon sokáig nem is jelentkezik, van, amikor meg egész sűrűn. Tőle nem merem megkérdezni, mert a végén még hülyének néz, vagy megharagszik, hogy betegnek gondolom.

Kell valami betegségre, komolyabb dologra gondolni? Köszönöm a válaszokat előre is!

2013. jan. 8. 22:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyszerű idegrángások, sok embernél van ilyen. Nálam is megesik ez néha, nem tehetek róla sajnos.
2013. jan. 8. 22:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Senki sem tud teljesen mozdulatlanul ülni, állni, vagy feküdni. Akaratlan mozgások is mindenkinél vannak. Ő saját magán nem veszi észre, mint ahogy te sem magadon. Sztem ne figyeld őt annyira, fogadd el, ahogy van. Esetleg egy alkalommal nevetve vedd észre, és kérdezz rá. Hogy ő maga tud e róla?
2013. jan. 8. 22:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, hogy minden embernél van ilyen, nálam is szokott. De nála olyan furcsa valahogy...azért aggaszt, mert eddig senkin nem tapasztaltam ezt...mert nála nem úgy van, hogy mondjuk sokat gyalogoltam aznap és fájnak a lábaim, és megrándul. Hanem pár másodpercig rángatja a fejét picit, utána a száját, aztán megrándul mondjuk a karja. Így sorban. Persze nem azt mondom, hogy bármi szellemi problémája van, mert elég komoly és felelősségteljes munkája van...csak ezelőtt még nem tapasztaltam ilyet senkinél.
2013. jan. 8. 22:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy ilyenkor már félig alszik?
2013. jan. 8. 22:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem, nem alszik. Teljesen ébren van. Én inkább valami kényszerbetegség-féleségre gondoltam, hogy talán ez lehet. Egyébként egyáltalán nem zavaró, és nem akarom "figyelgetni", csak picit aggaszt, hogy nehogy valami komolyabb dolog legyen később esetleg...
2013. jan. 8. 23:12
 6/7 anonim ***** válasza:

A kényszerbetegség az más.

Nem kell túlkombinálni, később akkor is lehet bármelyikünkkel valami, ha most még nincs ;)

2013. jan. 8. 23:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor nem aggódok :)
2013. jan. 9. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!