Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Apró fehér pöttyök vannak a...

Apró fehér pöttyök vannak a lábamon (is). Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Kb.1-2 mm közöttiek. Sok helyen van, nem türemkedik ki, nem fáj, viszket, semmi nem érezhető, csupán látható, de csak nagyin közelről. Ugyanolyan a bőröm ott is, mint máshol, csak épp fehér.Azóta vettem észre, amióta idén először lebarnultam.De lehet semmi köze ehhez. Azt mondják, nem napallergia, mert az piros. Az az igazság, már Jackónak a betegsége is eszembe jutott(vitiligo-ha jól írtam). Van vkinek hasonló?
2009. aug. 27. 19:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Festettetek... hipohonder vagy...
2009. szept. 2. 17:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem csak apróbb pigmenthiányos foltok. Van ilyen sok embernél.
2009. szept. 2. 18:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Másodiknak:köszönöm a választ! És ebből csak egyre több lesz? Mert nekem egyre több van! Sztem is pigmenthiány, de félek, hogy lassan "kifehéredek"! Ugye nem? És egyszer abbamarad az újak megjelenése???
2009. szept. 2. 18:59
 4/6 anonim ***** válasza:

"A vitiligo (szerzett pigmenthiány) az egész világon előforduló a lakosság egy százalékát érintő mindkét nemet egyaránt érintő betegség, melynek oka ismeretlen, de ma is úgy vélik, hogy az ún. autoimmun betegségek csoportjába tartozik, vagyis ellenanyagok termelődnek a festéket termelő sejtekkel szemben, így azok beszüntetik a működésüket, és egy részük elpusztul. A betegség az esetek többségében 20 éves kor előtt jelentkezik, de tulajdonképpen bármikor elkezdődhet. A foltok széle szabálytalan, helyenként ívelt, sőt összefolyóvá vállhat. A vitiligo lefolyása igen kiszámíthatatlan."

Ahogy a cikk is említi, a lefolyása kiszámíthatatlan, vagyis, van akinek ritkán vagy abszolút nem jönnek új pöttyök, míg extrém esetben a testfelszín jó részét elfedik idővel... Egy bőrgyógyász hátha többet tud mondani.

2009. szept. 2. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem is pont ugyanezek a tüneteim. A térdem körül jelentkezik. Nálad mi a helyzet?
2010. febr. 28. 21:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Végre egy sorstárs... Voltam dokinál,azt mondta, ez korral jár-26 vagyok-, lehet lesz még belőle több is, meg barnák is lesznek, nem lesznek nagyok, csak lehet,hogy több lesz. Nem betegség, ez természetes. Azt mondta, ne nagyon menjek napra, szoliba, mert jobban fognak látszódni, mivel ott nem barnul. Nem igazán foglalkoztat már a dolog, a napot imádom, szoliba is elmegyek néha-néha.
2010. márc. 4. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!