Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A poratkákat hogyan lehet...

A poratkákat hogyan lehet kiírtani?

Figyelt kérdés
2007. szept. 6. 14:32
 1/3 anonim válasza:
100%
Kiírtani szerintem sehogy, max a számukat lehet lecsökkenteni, pl. a tollas ágyneműt eltüntetni a lakásból.
2007. szept. 6. 21:19
 2/3 anonim válasza:
100%
Poratkák ellen több tippem is van. Először is kerülni kell a textil anyagok használatát, kárpitban szívesen megtelepednek, ezért gyakori porszívózás ajánlott. Aztán érdemes többször felmosni a padlót. Nem ajánlott a lakásban a padlószőnyeg, a padlófűtés, mert ezek vonzák a poratkákat. És az ágyneműk tisztítását úgy csináld, hogy lefagyasztod a párnát, paplant -20 fokra, magyarán beteszed a fagyóba őket, miután megfagyott az ágynemű, kiveszed és jól kimosod. Ez utóbbi inkább, akkor ajánlatos csinálni, ha allergiás beteg is van a családban.
2007. szept. 15. 15:01
 3/3 anonim válasza:
100%

Először is nem ártana tisztázni, hogy tényleg vannak e poratkák. Erre vannak különböző készítmények. Sajnos amennyire tudom itthon nem kapható de netről rendelhető Acarex:

[link]

Meg kell kérdezni patikában van e hasonló.

Az Acarosan spray atkaírtásra van, szintén nem tudom ilyen kapható e itthon vagy hasonló. A hivatalos oldaluk:

[link]

Ami még hatásos lehet a levegő, a szőnyegek és egyebek atkátlanítására a különböző Lux gépek. Itt találsz néhányat olcsóbban:

[link]

2009. okt. 4. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!