Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek az...

Van itt olyan, akinek az ismerőse májbetegséggel küzd?

Figyelt kérdés
Anyámról kiderült, hogy valószínűleg alkoholos májbetegségben szenved, ennek mértéke még nem tisztázott. Szeretném tudni, hogy min fog keresztülmenni.
2009. aug. 26. 22:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Egészségügyben vagyok, lényeges hogy mennyire elörehaladott, tehát ( amit te tudsz, mennyit iszik 1 nap és miota ) meg föleg a gamma G érték, van a vérvételek közt, hogy mennyi az értéke sokat jelent a számérték, amuyg nekem is volt az apukám testvére aki meghalt ebbe 4 évet huzott ( mikor megtudta hogy baj van orvosilag ) és szörnyü volt a vége.De elötte már 15 éve ivott. Ha tudnál változtatni , hatni rá sokat segitenél, nem lehet ???
2009. aug. 26. 22:12
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Annyit tudok apám elmondásából, hogy mikor vitte vissza a laboreredményt a dokihoz, az annyit mondott, hogy ajjaj és megkérdezte, hogy iszik-e a felesége alkoholt. Anyám mióta tudom az eszem minden nap fröccsöt iszik. Míg másnak a szörp, kóla, víz, szóda, stb. a szomjoltó, neki csak a fröccs. Nem is láttam soha mást inni, max. ásványvizet. Szóval napi 1 liter bor mindig megvan fröccsben. Én már 32 éves vagyok...kiszámolható. Az a csoda szerintem, hogy előbb nem jött ez elő. Ront a helyzeten, hogy elhízott is és mindig szedett valamilyen gyógyszert, ami gondolom a bélbolyhait is tönkretette. Nagyon sokat jár wc-re, úgy tudom, hogy szokott rosszul is lenni, ilyenkor hányni szokott. Két hete találkoztam vele, egyébként kb. havonta szoktam és feltűnően fogyott. Azt mondta, mert sok gyümölcsöt eszik, de már akkor rossz előérzetem volt. Sajnos a Gamma G értékét nem tudom. A doki azt mondta, hogy most három hónapra teljesen le kellene mondania az alkoholról és utána meglátjuk, mi lesz. Szerintem ez kizárt, nem tudja megcsinálni. Tegnap a neten utána olvastam az alkoholos májbetegségnek, tudom, hogy három stádiuma van és csúnya a vége és azt is láttam, hogy ha nem mondanak le az alkoholról az ilyen betegségben szenvedők, akkor elég rövid a túlélési esély. Sajnos apám hiába próbál vele beszélni, hatni rá, hogy ha másért nem az unokáiért, gyerekeiért változtasson.....

2009. aug. 27. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!