Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Epilepszia kérdés. Aki gyógysz...

Epilepszia kérdés. Aki gyógyszert szedett és abba hagyta elmesélnéd, hogy volt?

Figyelt kérdés
Férjem első rohama 2003ban volt. Megalapítottak ,hogy epilepszia mivel rohama volt.Kapott gyógyszert,de vizsgálatok alapján nem találtak semmit.Egy ideig szedte a gyógyszert ,magától abbahagyta és rá 3hónapra megint volt rohama(ez 2004 jun).Azóta szedi a gyógyszert és rohammentes(8.5 éve)Volt idegsebészeten és mondták ,ha 5 évig roham mentes akkor leteheti a gyógyszert,de le kell adni 1 évig a vezetői engedélyt.Erről mi a véleményetek?

2012. dec. 29. 15:07
 1/9 A kérdező kommentje:
Tegretol gyógyszert szed.
2012. dec. 29. 15:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Az epilepszia egy balesettől kezdődött szerintem,mert amióta balesete volt,kórházban ébredt nem emlékszik semmire és rá 2 hónapra az első roham.
2012. dec. 29. 15:22
 3/9 A kérdező kommentje:
az első roham éjszaka volt,a 2ik nappal.
2012. dec. 29. 15:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy ismerősöm epilepsziás gyerekkora óta, több évig tünetmentes volt, nem hagyatták vele abba a gyógyszert, csak átállították egy másikra és rá pár hétre lett egy rohama, épp vezetés közben...

Mivel éjszakai műszakos volt és hajnalban jött volna haza, nem volt forgalom, így szerencsére másnak sem lett baja és ő is megúszta kisebb sérülésekkel.

Ő azt mondta, hogy ha visszamehetne az időben, nem váltana gyógyszert, még akkor sem, ha azt mondják, hogy az nagyon károsítja a máját, mert ha nem lett volna ekkora szerencséje, máskor/máshol éri a roham meg is halhatott volna.

Autót azóta sem vezetett.

Tudom, sokat nem segítettem, csak gondoltam leírom.

2012. dec. 29. 18:40
 5/9 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM.
2012. dec. 29. 21:06
 6/9 Milus888 ***** válasza:
24%

Én 20 éve vagyok epilepsziás. Folyamatosan szedtem a gyógyszereket. Ha 1-et kihagytam, már megtörtént a baj..

Viszont pár hete elmentem egy természetgyógyászhoz és mondta hogy tegyem le a gyógyszert és reggel-délben-este, amikor csak tudok egyek húst. Azóta gyógyszer nélkül vagyok tünetmentes...

1 hét múlva megyek vissza hozzá, további tanácsért, hogy végleg meggyógyuljak és ne csak tünetmentes legyek.

Kicsit felháborít, hogy 20 év alatt egy orvosnak sem jutott volna eszébe ez az egyszerű megoldás.

2013. ápr. 19. 07:09
 7/9 anonim ***** válasza:
80%

Élettanilag a húsnak semmi köze az epilepsziához.

Csak szerencséd van, hogy eddig nem lett rohamod...

Én a helyedben visszaállnék a gyógyszerre, epilepsziával nem játszadoznék.

2013. ápr. 19. 10:12
 8/9 Milus888 ***** válasza:

Csak hogy megcáfoljam az előttem szólót :))

A ketogén diéta olyan magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú diéta, amelyet elsősorban az epilepsziás betegek, elsősorban gyerekek kezelésére fejlesztettek ki. A diéta lényege, hogy a szénhidrátok megvonásával arra kényszeríti a szervezetet, hogy zsírokból fedezze energiaigényét.

Sok hús: a ketogén diéta egyszerűsített változata

Mindemellett semmi köze a szerencsének ehhez. 1 napot nem bírtam ki gyógyszer nélkül kb 2 hónappal ezelőtt. Miután aktívan ráálltam a húsra tünetmentes vagyok. Már 1 hónapja.

2013. máj. 11. 11:06
 9/9 anonim ***** válasza:

A húsban fehérje van, nem zsír!

Hacsak nem szalonnát eszel.

2013. máj. 12. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!