Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 16 évesen magas vérnyomás?

16 évesen magas vérnyomás?

Figyelt kérdés

Mindkét szülőmnek magas vérnyomása van, de nekik erősen befolyásolja az életmódjuk is ezt.

Én viszont 16 éves vagyok, nem dohányzok, nem iszok, csak alacsony zsírtartalmú ételeket eszek, 16% testzsírom van, rendszeresen futok, minden másnap kondizok és heti 3 tesi órám van. Hogyan lehetséges 140/80as vérnyomás (pulzus 60-70körül, néha még kevesebb)?

2012. dec. 28. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Mikor mérted? Hányszor?
2012. dec. 28. 13:00
 2/4 anonim ***** válasza:
92%

Magas vérnyomás nem feltétlen feltétlen életkorhoz kötött, lehet ezt örökölni is ha mindkét szülődnek alapból magas akkor neked is lehet.

Volt egy lány osztálytársam nem volt 50 kiló sem és mégis magas volt a vérnyomása és neki alapjáraton ilyen.

Én vérnyomásom ingadozó többnyire alacsony főleg reggel, de utána megugrik normálra, amikor terhelem magam akkor meg magas elég sokáig.

Menj el dokihoz hogy vizsgáljanak meg rendesen jobb tudni hogy mi az oka, mert rengeteg oka lehet.

2012. dec. 28. 13:08
 3/4 anonim ***** válasza:
26%

2 te primitív, 16%os testzsírnál hol kövér?

Nem csak a kövéreknek lehet magas a vérnyomásuk...

2012. dec. 28. 13:10
 4/4 anonim ***** válasza:

13 éves korom óta ennyi volt 40 éven keresztűl.

Egyátalán nem voltam kövér .Pár éve 150 lett,aztán gyógyszerrel vissza 140 re .Ha alacsonyabb szédülök ,támolygok .63/F vok .

2012. dec. 28. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!