Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A sérv az milyen? Honnan...

A sérv az milyen? Honnan tudja az ember ha sérvet kap? Mi látszik belőle? Hogy lehet megelőzni?

Figyelt kérdés
2008. máj. 29. 16:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy kis dudor volt a hasam aljánál. Nem fájt, nem okozott gondot. Néha visszabújt, olyankor nem is látszott. Elég sokáig megvolt, de aztán egyszer észrevette az orvos és megoperáltak. Állítólag rosszul ugrottam, vagy nehezet emeltem, azért alakult ki.
2008. máj. 29. 16:58
 2/6 anonim válasza:
61%
Szia.Megelőzni szerintem úgy lehet,hogy nem végzel kemény fizikai munkát.Nekem attol lett lágyéksérvem,boltban dolgoztam,és sörös rekeszeket emelgettem.Úgy vettem észre,hogy láttam,bal oldali lágyékomnál volt egy kis pukli,megnyomtam,de nem éreztem semmit,amikor lefeküdtem,akkor pedig eltünt.Ezzel elvoltam így 3 évet kb.Fájdalmat nem lehet érezni,de az a veszélye van,ha nem műtteted meg,hogy kizáródik,és akkor a bél egy darabja elhalhat,ami viszont már igen veszélyes.Én megműttetem,3 éve és még nem újult ki.
2008. máj. 29. 16:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

sérv sok helyen lehet, pl izom sérv is van, és még sok sok.

a sérvet azért kell megmütettni, mert ha kizárodik vagy is annyira kidudorodik, akkor nem kap vért és nagyon hamar elhal. és az már komoly dolog, akár halálos is lehet.

nem csak emeléssel lehet sérvet kapni. minden sérvnek meg van hogy miért. pl egy barátom kömüves naponta emel sok sok nehéz dolgot, és mikor´lágyék sérve volt a doki azt mondta hogy semmi köze nincs az emeléshez.

2008. máj. 29. 17:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

És ez a dudorszerűség hol van annak akinek sérve van? Párszor már éreztem úgy, hogy kicsit megrántottam magam emelésnél, de nemtom hogy hol látszana ez a dudor.

2008. máj. 29. 19:35
 5/6 anonim ***** válasza:
hello nekem már kiskoromban volt heresérvem megműtőtték természetesen és a vágás nyoma még ott van pedig csak ugráltam össze vissza asszem távolugrást játszottam a haverommal és ettől kijött:) most nincs semmi baj,de akkor távolugrás után amikor hazajöttem fürdés közben vettem észre,hogy megnőttek a heréim:)) rossz érzés volt,főleg műtét után
2008. máj. 29. 20:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Túlemeléskor ált. lágyéksérv alakul ki. Ebben az esetben a dudort a lágyékodnál keresd!
2008. máj. 30. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!