Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért éjszaka jönnek elő a...

Miért éjszaka jönnek elő a betegségek?

Figyelt kérdés
Én akárhányszor beteg voltam, pl hánytam, akkor mindig az volt, hogy éjjel 1-2 körül felébredtem, és akkor hánytam először. Ha lázas vagyok, azt éjszaka nem veszem észre, de többször felébredek, hogy fáj a fejem, és amikor reggel észreveszem, hogy lázas vagyok, akkor már egyből tudom, hogy éjjel is az voltam, azért fájt a fejem. azt hiszem, 17 év alatt kétszer volt olyan, hogy délutánra lettem beteg, nem reggelre. Ez miért van? Gondolom nem csak én vagyok így ezzel.
2009. aug. 24. 08:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez szerintem véletlen. Én nekem sűrűbben jön ki nappal, reggel, vagy délután fele. :D
2009. aug. 24. 09:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Többnyire az emberek nappal (délelőtt, délután) vannak közösségben, járkálnak a szabadban stb., éjszaka pedig otthon alszanak. A nap folyamán a közösségben vagy a hidegben összeszeded a kórokozókat, megtapadnak a nyálkahártyákon vagy bekerülnek az emésztőrendszerbe, és elkezdenek szaporodni. Ha az immunrendszered az adott fertőzésre nincs felkészülve, a szaporodó kórokozók felülkerekednek a szervezet elsődleges védelmi rendszerein, ezután az beveti a "durvább" védekezési módszereit, ami legtöbbször láz, vagy lehet hányás, hasmenés, stb. Ezek mind arra valók, hogy megszabaduljon a szervezet a kis genyáktól. Szóval, mivel az ilyen drasztikus lépések kiváltásához sok kórokozó kell, a kórokozók elszaporodásához pedig legalább néhány óra, a nappal összeszedett fertőzések éjszaka "bukkannak fel" olyan kézzelfogható kellemetlen tünetek formájában, mint a láz, hányás.
2009. aug. 24. 09:18
 3/3 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm:)
2009. aug. 24. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!