Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi idő múlva fog eltűnni...

Mennyi idő múlva fog eltűnni ez az égési sérülés? (kép is van)

Figyelt kérdés

Tegnap éppen főztem, amikor szerencsétlen módon megijedtem a forró gőztől és a fakanállal kirántottam a fazékból jó pár szem forró rizst. Ami alatta volt víz, az még forrásban volt, úgyhogy lehet mondani, hogy a rizs volt vagy 80-90°C.

Nem fáj szerencsére. Érdekelne, hogy mennyire súlyos ez és hányad fokú égési sérülés ez? El fog-e teljesen tűnni?

Már jártam hasonló módon folyékony fémmel, csak az több száz fokos volt és a combomra cseppent. Az történt vagy 6 éve és még mindig meg van a nyoma. Ezzel a rizses izével nem szeretnék így járni, mert eléggé látható helyen van. Létezik rá valamilyen krém vagy hasonló, annak érdekében, hogy ne maradjon nyoma az égésnek?

kép: [link]

2009. aug. 23. 14:32
 1/5 anonim válasza:
sztem nem súlyos égés,elfog tűnni a nyoma
2009. aug. 23. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy simán eltűnik pár nap alatt. Még akkor is, ha nem kened be semmivel:)
2009. aug. 23. 14:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Én egyszer gokartozás közben égettem meg magam, hátratettem a kezem motor/tartály részhez ami leégetett és szörnyen fájt, de 2 hét alatt eltűnt, pedig az egész alkarom végigégett, szóval nyugi, a rizs nem nagy cucc :)
2009. aug. 23. 14:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Kezeld Panthenollal, az pont ilyen sérülésekre van :)
2009. aug. 23. 14:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is el fog tünni! Ha ismered az aloa verás termékeket, a First nagyon jó rá! Én is mindig azzal kezelem az égési vagy egyéb sérüléseket és nagyon szépen begyógyitja!
2009. aug. 23. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!