Hogyan zajlik egy koponya MR-vizsgálat?
Sziasztok!
Látom, hogy régi a kérdés, de hátha valakinek jól jön... :)
Én magas prolaktin szint miatt voltam koponya MRI vizsgálaton pár napja Szegeden. Minden fémeset le kellett venni (melltartó nem volt gond és fogszabályzás utáni retenciós sín se - előtte azért kipróbáltam itthon mágnessel, de nem vonzotta :D), aztán adtak füldugót, tettek a fejemre egy műanyag maszkot és betoltak egy csőbe. Nem szabadott mozogni, de a maszk jól tartotta a fejem, kényelmes volt az egész, úgyhogy nem volt nehéz. A felénél bejöttek hozzám, hogy beadjanak vénásan egy kontrasztanyagot. Ez nem fájt, a tű vékonyabb volt, mint egy vérvételes tű például... Összesen 16 percet voltam bent az MRI-ben. Hangosnak nem volt hangos egyáltalán, zúgott és kattogott, olyan volt, mintha technot hallgattam volna :D de egyáltalán nem volt hangos, ennél sokkal hangosabb, ha egy útépítés mellett megyünk el, vagy ha fülhallgatóval hallgatunk zenét... A klausztrofóbiásoknak pedig szerintem max a régi MRI gépek jelenthettek gondot, itt teljesen jól láttam a termet a maszkkal a fejemen is, láttam a lábamat, alul mindent, világos volt az egész terem is és hideg levegőt is fújtak rám. Emellett adtak vészcsengőt, szóval ha valaki bepánikol, megnyomja és azonnal leállítják...
Szóval senki ne féljen! :) ezerszer szívesebben mennék mégegyszer koponya MRI vizsgálatra, mint bármi más fájdalmasra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!