Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mehetek iskolába bárányhimlősen?

Mehetek iskolába bárányhimlősen?

Figyelt kérdés

OKJ-s képzésre járok, szóval nem valószínű, hogy bent megfertőznék bárkit is, mert ritka, hogy valaki ilyen későn kapja el. Bár a negyed-fél óra buszozás során talán átadhatom gyerekeknek, ha nehezen is - a cseppfertőzéssel való terjedése miatt.

Egyszerűen nem hagyhatok ki heteket a suliból, muszáj lenne bemennem, különben nem fejlődök sehova...

2012. dec. 19. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A saját egészséged is fontos, és a himlőt felnőttek is elkaphatják. Mindkét ok miatt azt ajánlom, hogy feküdd ki.
2012. dec. 19. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan, az eszem áll meg! Tényleg képes lennél megfertőzni egy csomó embert? Maradj otthon. Most jön a karácsony, hova mennél ilyenkor iskolába?
2012. dec. 19. 18:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Fertőző beteg nem mehet közösségbe. Ha már az összes kiütés pörkösödik nem fertőz. Ma már bizonyos betegségek kialakulásában szerepet tulajdonítanak a varicella vírusnak. Vannak terhes kismamák akik nem estek át bárányhimlőn és ha a terhesség alatt kapják el a babájuk betegen születhet miatta! Gondolom ezt a felelősséget Te sem szívesen vállalnád fel.
2012. dec. 19. 18:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem ünnepek alatt akartam menni, hanem utána :D Igazából még nincsenek pöttyeim, ellenben egy himlős gyerek társaságában vagyok kénytelen tartózkodni a héten, szóval valószínűleg ki fog jönni rajtam is, mert még sosem kaptam el korábban.

Hát akkor nem megyek... :( Köszönöm a válaszokat.

2012. dec. 19. 18:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Amíg az orvos nem mondja, nem mehetsz iskolába!
2012. dec. 20. 09:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Akor szólj a tanárnak van egy himlős beteg gyerek mutassák meg az iskolaorvasnak mert annak lennie kell és ha fertözö himlöt állapit meg az iskolaorvos értesitse az osztályfönökötök a gyerek anyját tartsa otthon a gyerekét amig megnem gyógyul.
2012. dec. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!