Honnan tudom ha ki van ugorva a csigolyám?
A hát fájásának sok oka lehet, számtalan tünettel. Ha ez pihenés után is rendszeresen visszatér hasonló panaszokkal, akkor az orvos az, aki diagnózist alkot. Helytelen volna öndiagnózist hozni.
Az esetlegesen meggyengült hátizmok erősítése, a helyes testtartásra figyelés a mindennapokban fontos. Egy gyógytornász is segíthet a vizsgálatban,itt is a személyre szabottság lenne a lényeges.
A csigolyaelváltozások egyik tünete lehet a láb-,karzsibbadás.
Nekem már tíz éve fájt a hátam, derekam. Sok probléma okozhatja a fájdalmat. Reumatológián kezeltek, többször voltam beteg ácsin, 2 - 3 hét kezelésekkel. Ilyenkor a fájdalom kb. egy évig elviselhető lett. Tíz év után elmentem csontkovácshoz. Tőle tudtam meg, hogy egy csigolyám kiugrott. Helyretette. Már hazafelé a kocsiban éreztem, hogy hol kiugrik, hol vissza. Harminc év múlva CT vagy MR vizsgálat (mindkettő volt, nem emlékszem melyik) állapította meg, két csigolyám kiugrott a gerincoszlopból és több gerincsérvem is van. Rábeszéltek a műtétre. Helyretették, 2 db. 30 cm-es flexibilis csővel rögzítették és több pár csavarral. A műtét után rosszabb lett. Eddig a jobb lábam is fájt, a műtét után mindkettő. Erős fájdalmaim voltak. Sok helyen jártam, kezelésekkel. Mindenki azt mondta, hogy nem kellett volna műteni. Most öt évvel a műtét után én is azt mondom. A fájdalmaim csökkentek, de azóta minden nap a legerősebb fájdalomcsillapítót szedem. Mindkét lábam feje le bénult. Azelőtt vadásztam, 30 km-t probléma nélkül mentem hétvégeken. Most 15 perces séta után pihennem kell.
törpApus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!