Ha valaki drogozik, majd egyből abba akarja hagyni, milyen elvonási tünetei lesznek? Mennyire súlyosak? Kórházba is kerülhet?
van egy ismerősöm, aki 10 év keményrog után szokott le. részletesen elmesélte mi hogy működik, mi milyen volt, ő és mások hogy életék meg.
a tünetek a drog fajtájától fügnneke. pl kokainnál erős fizikai, heroinnál erős lelki függés van. ha mindkettőt használta, akkor a fizikai leszokás, iszonyatos fájdalom, hidegrázás, rohamok. imserősöm fájdalomcsillapító nélkül csinálta, h még csak eszébe se jusson megint drogozni. nem kell feltétlenül kórházba menni, de oda kell rá figyelni. én nem a pszichiátert javaslom, mert nem hiteles segítség(én az orvosira járok, és tudom, hogy sablonosan kezelik őket, nekünk is így tanították). tudja hogy kell bánni egy leszokóval, de az nem elég. mindenképpen a volt drogosokból álló segítő csoportokat javaslom. az egésznek az a lényege, hogy a drogozás az a lelkivilág gondjaira utal, tehát nem az, hogy bolond, hanem hogy az illető lelkileg nem tud mit kezdeni az életével, önmagával és ezért nyúl a droghoz. ezek a csoportok megtanítják neki, hogy ez betegség és nem hiba. és ha tudja, hogy betegség, akkor tudja hogy kezelhető. nagyon összzetett dolog ez, de ha valakiben ott az akarat le lehet szokni, csak a megfelelő segítség kell hozzá. ha van kérdésed nagyon szívesen válaszolok.
Boccs, hogy nem a kérdésre válaszolok.
2009-08-25 23:55 : a fűtől? a fűre nem is lehet rászokni, méghogy a legsúlosabbtüneteket váltja ki chh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!