Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért szédülök?

Miért szédülök?

Figyelt kérdés

Amikor hajmosás után kiszállok a kádból alig bírok járni és az első dolog amit teszek az, hogy lefekszem, különben ott esnék össze. alig kapok levegőt és miközben fekszem az egész hátamon érzem, ahogyan ver a szívem, mintha 2 km-t futottam volna, csak szomj nélkül és egy kicsit keveseb lihegéssel.Azt vettem észre , hogy minél forróbb vízbe fürdök annál rosszabb.

Meg sokszor előfordul, hogyha fekvés után hirtelen állok fel akkor szédülök, és van amikor teljesen elmegy a látásom, egyszerűen minden elsötétedik.ez pár másodperc alatt elmúlik.

Meg egyszer volt hogy felléptünk kórussal összesen 3 dalt kellett elénekelni, de a harmadiknál már alig kaptam levegőt, a végén a szózatnál csak tátogtam de még így is elöntött az izzadság alig kaptam levegőt, és a látásom teljesen elment, és vissza sem jött egészen adig amíg le nem ültem és ittam vizet.hozzátenném hogy nem vagyok parázós tipus, és nem is egyedül voltam a színpadon.Nem sportolok egyáltalán (a tesi órákat kivéve, azon se csinálok sok mindent), nem igazán rajongok a mozgásért.

Miért van ez? El kéne mennem orvoshoz? Ha a sportolás segítene akkor tudnátok mondani valami lightosabbat, ami pénzbe sem kerül?

Köszönöm a válaszokat! 16L

2012. dec. 16. 21:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Amit leírtál az az alacsony vérnyomás jellemző tünetei.

A meleg víz kitágítja a bőr ereket fürdés közben, nem kap vért az agy. Ne fürödj forró vízben és a végén is váltó zuhanyt vegyél. Hol hideg hol meleg vízzel zuhanyozz, fél-fél percig, így edzed az ereket. A fekvésből felálláskor jelentkező tünet is ezért van, tipusos, nem komoly betegség tünete.

Heten legalább 3x kellene még valami sportot beiktatni délután / de rendesen úgyhogy odateszed magad/, hogy a keringésedet megmozgasd. Ez hibádzik, semmimás.

2012. dec. 16. 21:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2012. dec. 16. 22:55
 3/3 anonim válasza:
Nekem is alacsony a vérnyomásom, kb. eléggé hasonlóan jelentkezik mint nálad. Amit az első hozzászóló leírt nagyon hasznos, valamint igyál meg tényleg sok folyadékot, ne állj fel soha nagyon hirtelen és ha sokat kell egyhelyben állnod, akkor valahogy mindig mozogj egy picit (pl. helyezd át a testsúlyod a másik lábadra, lépj odébb egy picit, stb.) Remélem segítettem! :)
2012. dec. 29. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!