Miért szédülök?
Amikor hajmosás után kiszállok a kádból alig bírok járni és az első dolog amit teszek az, hogy lefekszem, különben ott esnék össze. alig kapok levegőt és miközben fekszem az egész hátamon érzem, ahogyan ver a szívem, mintha 2 km-t futottam volna, csak szomj nélkül és egy kicsit keveseb lihegéssel.Azt vettem észre , hogy minél forróbb vízbe fürdök annál rosszabb.
Meg sokszor előfordul, hogyha fekvés után hirtelen állok fel akkor szédülök, és van amikor teljesen elmegy a látásom, egyszerűen minden elsötétedik.ez pár másodperc alatt elmúlik.
Meg egyszer volt hogy felléptünk kórussal összesen 3 dalt kellett elénekelni, de a harmadiknál már alig kaptam levegőt, a végén a szózatnál csak tátogtam de még így is elöntött az izzadság alig kaptam levegőt, és a látásom teljesen elment, és vissza sem jött egészen adig amíg le nem ültem és ittam vizet.hozzátenném hogy nem vagyok parázós tipus, és nem is egyedül voltam a színpadon.Nem sportolok egyáltalán (a tesi órákat kivéve, azon se csinálok sok mindent), nem igazán rajongok a mozgásért.
Miért van ez? El kéne mennem orvoshoz? Ha a sportolás segítene akkor tudnátok mondani valami lightosabbat, ami pénzbe sem kerül?
Köszönöm a válaszokat! 16L
Amit leírtál az az alacsony vérnyomás jellemző tünetei.
A meleg víz kitágítja a bőr ereket fürdés közben, nem kap vért az agy. Ne fürödj forró vízben és a végén is váltó zuhanyt vegyél. Hol hideg hol meleg vízzel zuhanyozz, fél-fél percig, így edzed az ereket. A fekvésből felálláskor jelentkező tünet is ezért van, tipusos, nem komoly betegség tünete.
Heten legalább 3x kellene még valami sportot beiktatni délután / de rendesen úgyhogy odateszed magad/, hogy a keringésedet megmozgasd. Ez hibádzik, semmimás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!