Mitől hullhat a hajam? hajvasalástól? vagy mitől?
Értem..és egyáltalán ne is vasaljam??? de akkor ugy nézek ki mint egy nemtudom mi xD
de azért kipróbálom=)
A hajvasalástól nem hullik ki a haj, csak a szerkezete megy tönkre, eltörik, kiszárad. Az orvos valószínüleg azért mondta hogy ne vasald, mert már 50-60éves kopaszodó fószer (mint általában minden háziorvos) és pontosan azt sem tudja mi az a hajvasaló, de lányaitól, unokáitól hallja hogy nem tesz jót a hajnak...
A hajhullás leggyakoribb oka a vashiány amit receptre felírt vassal lehet 3 hónap alatt helyrehozni.
Menj el orvoshoz, kérj vértesztet tőle.
Értem...kössszönöm:)
mindenféleképpen kipróbálom=)
Hajhullás simán lehet a hajvasalótól. Én 22 vagyok és nő, nem 60, és én is vasaltam egy időben, míg rá nem jöttem, hogy attól hullt. Biztos nem mindenkinek, de nekem így volt, eleve vékony szálú a hajam.
Egyébként hajhullásnál gyanakodni lehet elsősorban valamilyen gyulladásra, gócra a szervezetben pl. krónikus mandulagyulladás (klinikán dolgozom, és sok embernek ezért kell kivenni a manduláit), rossz fog, stb. Persze vashiány is okozhatja (de vasat el ne kezdj magadtól szedni, először vérvétel kell).
Először még nem orvoshoz mennék a helyedben, hanem kipróbálnám, hogy ha egy darabig nem vasalom, és intenzív pakolást használok, nameg sok vitamint eszek, javul-e.
Egyébként évente 2x mindenkinél van egy időszak, amikor intenzíven hullik a hajunk és sok új nő helyette (nem tudom máshogy mondani, ez olyan, mint amikor pl. a kutyák vedlenek, szőrt váltanak).
Én azt tanultam, hogy napi 100-150 szál hajszálnál több kihullása esetén beszélünk hajhullásról. Eddig az értékig normális. Bár arra még nem jöttem rá, hogy lehetne ezt pontosan megszámolni, de ismerek olyat, aki hajmosás után nekiállt, és megszámolta, összesen mennyi haja jött ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!