Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy süket hallja magát belülről?

Egy süket hallja magát belülről?

Figyelt kérdés
tehát én beszélek, és hallom belülről, hogy mit beszélek. de egy süket is hallja ezt? vagy azt se tudják, hogy milyen a saját hangjuk?
2009. aug. 22. 00:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Eltűnődtem a kérdéseden. Persze csak az tudná a választ, aki süket. Viszont Beethoven süketen is zeneszerző volt, azt mondják, hallotta a zenét, amit leírt. Azt hiszem, képzeletben hallotta.
2009. aug. 22. 00:18
 2/7 anonim ***** válasza:
hallja miután az agya nem süket, sőt többet mint más!
2009. aug. 22. 00:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A siketnémák ugye úgy születnek: nem igazán tudják, hogy mit halljanak de tanulnak ök is pl bioszt, kémiát, fizikát amikben szó van a hallásról és a témát kivesézik elég rendesen szóval elképzelik. A saját hangjukat nem hallják de halló társaik elmesélik, milyen a hangjuk.Ezért van az, hogy némelyikük használja a hangját, némelyik nem, néhányat meg abszolút nem érdekel, hogy te halló mit szólsz az ö hangjához.Érzékelnek mindenféle rezgést, más érzékszerveik fejlettebbek.

Akik "menet" közben vesztették el a hallásukat azok baromi rosszul érzik magukat (gondolom) de ök tudják, mi a hallás és mit kellene ekkor-akkor hallani.Ök ugyanugy érzékelik a rezgéseket.

Ha a halló ideg sérül akkor off hallás akár kinti akár benti.Vagy nem?-Kedves következök!

2009. aug. 22. 01:23
 4/7 anonim válasza:
76%
Gondolom nem hallják, mivel a fülük nem küld jelet az agyuknak. Te azért hallod a hangodat, sóhajaidat satöbbi, mert a tested, fejed ezeket a rezgéseket felerősíti és a belső füleddel meghallod, de mivel a süketeknek nem működik a belső füle ők ezeket se hallják. Azon egyébként elgondolkodtál, hogy egy vakon születettnek hogy magyarázod el a színeket? Ez is egy elég érdekes probléma.
2009. aug. 22. 02:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Fontos szerintem megvizsgálni, hogy miért nem hall az illető. A siket-némák nagy százaléka már az anyaméhben lett süket. Ez általában azért van, mert bizonyos fertőzések, mint a rubeola támadják a hallocsontocskáikat, holott a hallóidegük teljesen ép. Igy valószínüleg nem hallják a saját hangjukat sem, mert nincs ami rezonanciába hozná a dobhártyát. Persze ilyen sérülés egy gennyes középfül gyulladás (amit nem megfelelően kezelnek) következtében is kialakulhat. A hallóideg károsodása általában daganat- neurinóma.

De ilyenkor, mivel ebből kettő van, a másik fülére hall-szerintem.

Ja és visszatérve Beethowenre, ő siketen úgy komponált darabokat, hogy egyrészt baromi jó belső hallása volt, ami azt jelenti, hogy elképzelte a hangokat, másrészt volt egy fém szerkezet a zongorájára szerelve, amit a szájába vehetett. A húrok által keltett rezgésekből számolta ki, hogy az adott hangzat jó- e vagy nem.

2009. aug. 22. 18:47
 6/7 anonim válasza:

Én úgy gondolom hogy ha az illetőnek csak a dobhártyája szakadt ki, akkor hallja magát, a belső füle és a fülcsontok attól még aktívak hogy a dobhártya nem közvetít rezgést, viszont a teste vezeti a hangot.

Én magam is rosszul hallok és a dobhártyámon is van lyuk, valamikor "kirobbantják" a fülemet a fülészeten, olyankor sokkal jobban hallok, de magamat ugyan úgy hallom, ugyan akkora hangerővel. Hála az égnek lehet vele élni, nem okoz gondot. Egyedül víz alá nem lehet menni, de ennyi. Ez betartható

2009. aug. 31. 23:17
 7/7 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy nem hallja magát.
2010. márc. 5. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!