Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha gyakran van hólyaghurutom,...

Ha gyakran van hólyaghurutom, időskoromba nagyobb eséllyel lesznek inkontinencia problémáim?

Figyelt kérdés
Mennyire gyakori ez az idős emberek körében?Nekem állandóan égő érzés van a hólyagomban,félek,hogy ez az idő múlásával rosszabb lesz..
2012. dec. 12. 10:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Természetes. Azért óvakodj a felfázástól, főleg kényeztesd a veséid, mert onnén jöhetnek a bajok.
2012. dec. 12. 10:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha folyton ilyen problémád van, akkor valószínűleg nem vagy belőle rendesen kikezelve.

Ahogy előjönnek a bajok, ezek a tünetek, azonnal menj urológiára, néznek vizeletet, elküldik tenyésztésre, megnézik milyen kórokozó van benne, ami a gyulladást okozza, kapsz célzott kezelést és ha utána figyelsz az alapos tisztálkodásra, esetleg szedsz olyan készítményt, ami védi a húgyutakat, akkor valószínűleg ki leszel belőle kezelve és nem fog újra előjönni.

2012. dec. 12. 10:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Urológus szükségesnek tartja az újabb hólyaghurut ne alakuljon ki nálad nem csak gyógyszert ír fel neked hanem lehet pelenkát is. Ami felfázástól védelmez biztonság kedvéért. Nem szabad szégyenli az gyógymódot sem.
2012. dec. 17. 12:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Pelenkát,na ne már! :) Akárhányszor hólyaghurutom volt,sose pisiltem be! És időskoromba se fogok,teszek ellene,olvastam,hogy van intimtorna,elvileg hatásos :)
2012. dec. 17. 22:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Felfázás ellen meg veszek valamilyen vastag bugyit,rövidnadrágot a farmer alá,akármi,jól felöltözök,de nehogy pelenka védjen már a felfázástól!
2012. dec. 17. 22:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Gyógyulj meg és vigyáz magadra. Példaként eset szó a pelenka nincs más választás átmenetileg hatásos.

Idős korban nem lehet tudni szükség lesz erre vagy sem.

2012. dec. 24. 14:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Felfázásnak a húgyhólyaghurutot nevezik köznyelven, valójában szinte nincs köze a hideghez. Ha valaki hidegben van, hideg kövön ül, stb. attól csak az erek kitágulnak, gyengül az immunrendszer és könnyebben el lehet kapni a fertőzéseket. De a húgyhólyaghurutot bakteriális fertőzés okoz. Attól, hogy fel vagy rendesen öltözve, attól még szedhetsz össze fertőzést és máris megvan a gyulladás.

Vizelettartási zavar pedig bárkinek kialakulhat idősebb korában, nemcsak annak, akinek az évek során több ilyen fertőzése is volt, bár nem hallottam még, hogy valakinek pont ettől volt, de lehet.

Inkább mindig menj urológiára és mint ahogy már írtam egy előző kommentemben, tenyésszék ki a vizeletet és kezeljenek célzottan és alaposan és figyelj a megelőzésre.

2012. dec. 24. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!