Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy hívják azt a gyógyszertár...

Hogy hívják azt a gyógyszertárban kapható folyadékot, ami oldja a varat?

Figyelt kérdés
A párom csúnyán elvágta a karját,e´s mikot kötöm a´t elötte le kell a´ztatnunk,mert beletapad a sebbe a géz.
2009. aug. 19. 13:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Áztassátok fel langyos vízzel, attól nem lesz baja a sebnek, nekem is a múlthéten varrták a lábujjam és énis vízzel áztatom fel.
2009. aug. 19. 13:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Betadin, vagy hyperol oldattal is fel lehet áztatni. Fertőtleníteni aműgy is kell.
2009. aug. 19. 13:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Hyperol tablettát vegyetek,1 dl vizben oldjátok fel(egy műanyag csavarós üvegben sokáig tárolható.),egy vatta darabot nedvesitsetek be az oldattal jó tocsogosra,tegyétek a sebre pár percre.Ha nagyon habzik ismételjétek meg,majd a gézre a seb nagyságának megfelelő Betadine kenőcsöt nyomjatok és ezt tegyétek a sebre.Garantáltan nem tapad bele,ha nem sajnáljátok a kenőcsöt.Ezt naponta ismételjétek amig szükséges!
2009. aug. 19. 13:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Flóraszept :D
2010. okt. 19. 16:40
 5/6 Sotineolog válasza:
A hidrogén (3%, 6%,stb.) is jó var-oldó, emellett fertőtlenítő hatású is. Én minden vérző sebre ezt alkalmazom - sokkal gyorsabban gyógyul, mint más szerek alkalmazásával, és aránylag a legolcsóbb is - nyilván éppen ezért nem népszerűsítik...
2018. jún. 5. 23:05
 6/6 Sotineolog válasza:
én hidrogén peroxidot használok "Hidrosept" néven kapható SRB-ban.
2022. szept. 6. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!